Alles = Wiskunde. Een boek vol getallen, vormen en logica.

Op de middelbare school hoorde ik bij de meiden die wiskunde leuk vonden. Was ik er goed in dan? Nee dat niet echt, maar als ik het snapte dan begreep ik het ook echt. Ik vind wiskunde vooral boeiend want het is namelijk overal! En als je hersens eenmaal die ‘klik’ maken dan is het zo simpel en leuk. Wiskunde is ook heel ruim. Er zijn onder andere getallen, vormen, logica en kansberekening. Je maakt jezelf ook slimmer en handiger met het juiste gebruik van wiskunde. En inzicht kan je leren. Daar gaat Alles = Wiskunde bij helpen.

Alles is Wiskunde

Alles = Wiskunde

Een boek voor nieuwsgierige lezers vanaf 10 jaar. Dit boek laat zien wat je allemaal met wiskunde kan doen. De wereld kan je veranderen met data, en hoe kan je een piramide meten? Er is een trucje waarmee je handig tot 60 kunt tellen op je vingers en wat kun je doen met priemgetallen? Altijd al een spelshow willen winnen op tv? Dit boek legt je uit hoe. En je leert meteen ook hoe je de komst van een komeet kunt voorspellen. Wiskunde kent een spannende geschiedenis die al duizenden jaren oud is en het is overal.

Tellen met getallen

Wat vinden wij van het boek?

Mijn dochter is 6 en ik ben van 1984. Beide vallen we niet in de doelgroep van 10 jaar, maar toch zijn we gek op dit boek Alles = Wiskunde! Dat komt omdat wiskunde zo ruim is. Getallen, vormen en logica zijn er voor elke leeftijd. De energie, passie en speelsheid spat vanuit dit boek en dat is heel motiverend tot het lezen en opslaan van de informatie. Ik werk met kinderen en stof zoals wiskunde op een begrijpelijk niveau leren is geweldig. Zo kan ik het ook weer doorgeven. Daarbij vind ik wiskunde boeiend maar is niet elk gebied hiervan iets wat ik snap. En dit boek maakt me echt weer slimmer.

Alles is Wiskunde

De hoofdstukken van Alles = Wiskunde zijn in 5 thema’s verdeeld. Heel duidelijk en helder. Bij ‘Wat je met cijfers en getallen’ kunt doen heb ik mezelf de kunst van het punt-, lijn en streeptelmerken snel geleerd. Gewoon omdat het leuk is en weer eens wat anders dan turven. Ik zie ook al helemaal een thema middag voor me op de BSO waar ik de kinderen dit leer. En tellen op je vingers krijgt ook zo’n simpele en nieuwe dimensie door dit boek. Niet alleen vingers en oudere wiskundige inzichten komen naar voor. Ook digitale geheimen komen aan bod.

Alles = Wiskunde is gewoon een geweldig boek voor jong en oud. Echt een aanrader ook voor volwassenen die moeite hebben met wiskunde of er een nare smaak van krijgen. Wiskunde op deze manier is leuk, en leuk zet aan tot leren! Het is speels maar niet kinderachtig en eigenlijk zou elke ouder, juf, meester, klas, bso dit boek op de plank moeten neerzetten. En hoe je nou een spelshow op tv kan winnen? Ik deel niks, daarvoor moet je het boek maar kopen.

Specificaties Alles = Wiskunde

Auteur: Ben Ffrancon Davies & Junaid Mubeen | Illustrator: Clarisse Hassan | Uitgever Lannoo | Augustus 2020 | 9789401468213 | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Alles is Wiskunde
Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.