Het vergeten verhaal – een tweede Starfell editie

Ik vind het heerlijk om een boekenserie achter elkaar te kunnen lezen. Vaak zit je zo lekker in het verhaal dat je eigenlijk wil weten hoe het verder gaat met de hoofdpersonen. Zo is het ook met Willow Mos, de hoofdpersonen uit de boekenserie van Starfell. Het tweede deel het vergeten verhaal is weer een prachtige magisch avontuur voor kinderen van 10 tot 12 jaar ( en volwassenen).

Het vergeten verhaal

Ga mee op een spannende reis naar de onderwereld in het tweede deel van de Starfell boekenserie?! Willow Mos is een jonge heks met de gave om dingen te vinden die zijn zoekgeraakt. Met die gave is het haar gelukt de wereld te redden, maar sindsdien is haar magie nogal onvoorspelbaar… Alsof dat nog niet erg genoeg is, heeft Willows vriend Nolan Bijwijlen haar een brief gestuurd met een dringende boodschap. Dankzij een glimp van de toekomst weet hij dat hij over tien minuten ontvoerd zal worden – en dus heeft hij haar hulp nodig! Willow is vastberaden om Nolan te vinden en haar zoektocht brengt haar naar de griezelige onderwereld van Nederfell.

Daar komt ze oog in oog te staan met de Koningin van de Ondoden. Zal het haar lukken haar vriend te redden nu ze haar magische krachten niet onder controle heeft? Reis mee met Willow naar een wereld voorbij Starfell voor een gloednieuw en spannend avontuur van het vergeten verhaal!

Heerlijk leesvoer

Ik vind het vergeten verhaal weer heerlijk leesvoer om bij te ontspannen. Mijn dochter kijkt geïnteresseerd naar mij terwijl ik smakelijk lag om sommige dingen in het boek. Meestal om de uitdrukkingen van Kobold Oswin. Haar leesvirus moet nog steeds aangewakkerd worden, maar ik denk dat als ik deze boekenserie op haar kamer leg dat ze dit hele leuke boeken gaat vinden. Je leeft echt mee met de emoties van Willow Mos als niemand haar lijkt te geloven dat ze vrienden is geworden met de machtigste heks uit Starfell en een verleden dinsdag heeft gevonden. Haar superkracht is immers om verloren dingen terug te vinden.

Maar door emoties van het verlies van haar oma lijkt het wel alsof haar superkracht is om dingen te laten verdwijnen. Zo ook een van haar zussen!

Ik vind die plotwendingen in het vergeten verhaal echt goed bedacht van Dominique Valente.

Vrienden steunen elkaar door dik en dun

In het vergeten verhaal zien we de hoofdpersonen uit het eerste deel weer terug. Doordat Willow niemand raar of gek vind is het makkelijk om vriendschap met haar te sluiten. En dat doet ze ook weer in dit deel waar weer nieuwe vriendschappen ontstaan. Maar toch lijkt het alsof een van haar nieuwe vrienden haar lijkt te bedriegen. Vriendschap en doorzettingsvermogen staan weer centraal in dit magische avontuur. Compleet met hulp uit onverwachtse hoek, een hoop natuurkennis en ik zou ook wel eens terecht willen komen in een magische bieb!

De fantasie van de auteur is geweldig en de illustraties passen zo goed bij het verhaal dat je bijna het gevoel krijgt dat Dominique en Sarah samen op een zolderkamer het verhaal smeden terwijl er op de achtergrond een luide snurk te horen is van Fudge en een mopperig gepiep van de cavia.

kobold

Over de auteur en illustrator

Dominique Valente is geboren en getogen in Zuid-Afrika, maar woont tegenwoordig in Suffolk met haar man en hun Engelse buldog, Fudge. Ze vult haar dagen met dromen en schrijven over chagrijnige monsters, gevederde draken en magie.

Sarah Warburton studeerde illustratie aan de universiteit van Bristol, en maakte al tientallen boeken. Ze woont samen met haar man, twee kinderen en een humeurige cavia. Zou hij soms Oswin heten?

Het vergeten verhaal is een op zichzelf te lezen boek, er wordt veel uitgelegd wat er in het eerste deel is gebeurd.. Toch vond ik het fijn om deze boeken in volgorde te lezen. Maar het is zeker niet noodzakelijk dus.

het vergeten verhaal

Specificaties het vergeten verhaal

Auteur: Dominique Valente | Illustrator Sarah Warburton | Vertaling: Sandra C. Hessels | Veltman uitgevers | 9789048318506 | 01 september 2020 | 304 pagina’s | Meer informatie vind je bij de lokale boekhandel of via deze link

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.