Starfell en het verloren koninkrijk een derde avontuur

Voor het eerst in de geschiedenis van Starfell worden magische kinderen zoals Willow Mos toegelaten op ‘normale’ scholen. Willow vertrouwt het niet helemaal. Waarom zijn de regels opeens veranderd? Wanneer Willow en haar vrienden op onderzoek uitgaan, ontdekken ze duistere plannen die een gevaar vormen voor alle kinderen van Starfell. Willow moet alles op alles zetten om te voorkomen dat een machtig magisch voorwerp in verkeerde handen valt. En dat kan alleen als ze eerst een verloren koninkrijk opspoort dat duizend jaar geleden in het niets lijkt te zijn verdwenen… Keer terug naar de betoverende wereld van Starfell voor Willows spannendste avontuur tot nu toe! 

Oude vrienden en nieuwe vrienden.

Wat ik zo mooi vind aan deze boekenreeks van Starfell is dat vriendschap en doorzettingsvermogen centraal staan. En niet gewone vriendschappen. Nee want Willow Moss is een heel bijzonder meisje en dat vraagt ook om bijzondere vriendschappen. Een trol, een machtige heks, een draak, een Kobold, een tovenaar en nu komen daar ook nog eens een gewone jongen en een elf bij in het verloren koninkrijk.
Ook vind ik het prachtig dat er zo duidelijk wordt omschreven hoe plekken eruit zien en hoe mensen zich voelen.
Soms heb ik dan ook medelijden met Willow. Zo jong en dan niet geloofd worden door je ouders steeds terwijl je al zoveel hebt gedaan voor de magische wereld.

Het verloren koninkrijk een magisch mysterie

Het is al weer tijd voor deel 3 van Starfell, het verloren koninkrijk. In dit deel staat er een magisch mysterie centraal in de wereld van elven. Maar ook wederom met gevaar door Silas die iets heel bedreigends van plan is.

Willow Moss moet dus verplicht naar school en maakt daar nieuwe vrienden in de vorm van een elf Twist, en een gewone jongen Pol. De leraar is in eerste instantie bang voor ze, maar na het openen van een doos niet meer. Hij tekent met speciaal krijt een kruis op de deur waardoor magische mensen gaan geloven in Silas en de gebroeders wol.
Het drietal komt tot een verschrikkelijke ontdekking en ze weten te vluchten door het raam. Een spannende reis begint. Ze ontmoeten elven, lossen puzzels op, leren over de kracht van marmer en kristal en ervaren weer wat de kracht van goed geloof, doorzettingsvermogen en vriendschap is.

Het verloren koninkrijk

Wat was dit weer een heerlijk spannend boek om te lezen. De verhaallijnen kloppen en je kunt zien dat hier uren met liefde aan is gewerkt. Niks wordt aan het toeval overgelaten, of toch misschien wel maar dat is bewust. Elke keer wordt er net genoeg ontdekt om het verhaal in een lekker tempo door te lezen, waarbij je nieuwsgierig blijft naar wat nog meer gaat komen. Dat zijn de echte spannende boeken die je door wil lezen.

De illustraties zijn precies goed in zwart wit kleuren en laten genoeg over van het verhaal voor je eigen fantasie. Ik als volwassene vind het heerlijke boeken om echt even bij te ontspannen en ik denk dat dit voor tieners ook zo zal zijn. En mijn favoriete hoofdpersoon is natuurlijk de kobold Oswin..

Het verloren koninkrijk is het spannendste deel tot nu toe en ik kijk nu al uit naar deel 4 van deze boekenreeks voor lezers van 10 tot 12 jaar en ouder 😉 Die nog spannender belooft te zijn.

Specificaties het verloren koninkrijk

het verloren koninkrijk Starfell boekenserie deel 3

Auteur: Dominique Valente | Illustraties Sarah Warburton | Uitgeverij Veltman | oktober 2021 | 288 pagina’s | 9789048318766 | Meer informatie bij de lokale boekhandel of via deze link

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.