Starfell – De zoektocht naar afgelopen dinsdag een eerste avontuur

Starfell – De zoektocht naar afgelopen dinsdag is het eerste deel uit een boekenreeks voor fantasie fans tussen de 10 en 12 jaar. Willow is de jongste van 3 magische zussen. Waar haar zussen stoere magische krachten hebben en haar moeder ook, heeft zij maar een saaie. Ze kan verloren spullen terughalen. Haar vader heeft geen krachten en haar oma is sinds een vreemd ongeluk wat labiel waardoor ze geen goed werkende toverdrankjes meer kan maken. Als haar vader op het werk is en haar moeder met haar zussen op weg is naar een bazaar staat opeens een machtige heks voor de deur die haar hulp nodig heeft. De verloren dinsdag moet teruggehaald worden en Moreg Vaine heeft Willows hulp daarvoor nodig.

Starfell de zoektocht naar afgelopen dinsdag

Willow Mos is een tikkeltje vreemd. Maar dat geldt voor de leukste mensen – en het gebeurt niet zelden dat een echte held een beetje anders is. Willow Mos is de jongste en minst machtige zus van een magisch gezin. Haar gave is het vinden van verloren dingen. Denk aan sleutels, sokken of een houten gebit. Nuttig, maar niet heel spannend. Op een dag staat de meest gevreesde heks van heel Starfell voor Willows deur en vraagt haar om hulp. Afgelopen dinsdag lijkt vermist. Helemaal verdwenen. En zonder die dag zou de hele wereld weleens kunnen instorten. Nu ligt het lot van Starfell in Willows onopvallende, kleine handen. Lukt het haar om de dag te redden, en daarmee de hele wereld? Een magische missie begint…

Vreemd reisgenootschap

Willow moet de verloren dinsdag terug halen en hiervoor gaat ze dus op reis met de machtigste heks van Starfell. Hun avontuur om de zoektocht naar afgelopen dinsdag begint bij lange boomwezens. Ze halen daar magische bezems en vliegen naar een stad. Maar dan opeens wordt Moreg Vaine gevangen genomen door de Broeders van Wol. Al lijkt ze zich wel heel makkelijk gevangen te laten nemen. Willow moet haar reis alleen verder voortzetten. Ze moet op zoek naar Nolan Bijwijlen die het verleden ziet, een verledenziener dus. Onderweg krijgt ze hulp uit zeer onverwachte hoek. Van onder andere een draak en een trol. Iedereen heeft er baat bij dat ze de verloren dinsdag terug vinden.

De wolkendraak zoekt zijn kind dat blijkbaar uit hun gouden ei is gekomen, maar nergens te bekennen is. En de trol heeft ook zo haar redenen. Overal maken mensen ruzie omdat ze zich dingen niet meer kunnen herinneren. Ben je nu wel of niet getrouwd? Het lijkt me verschrikkelijk om mee te maken dat je gewoon 1 dag uit je leven totaal kwijt bent.

Een spannend avontuur

Zal de zoektocht naar afgelopen dinsdag een succes zijn of wordt het een heel spannend avontuur? Een tovenaar die steeds flauwvalt, en een Kobold genaamd Oswin, in een tas die nogal brutaal doet? En hoe moet ze bij de Broeders van Wol komen? Zal het Willow en haar vreemde reisgenootschap lukken?

Ik heb dit eerste deel met veel plezier gelezen. Ik hou van magische boeken! Vooral vanwege de eindeloze fantasie die je er in kwijt kunt. Magische dieren, tovenarij en dan toch ook kunnen lezen over hoe het voelt als je je niet begrepen voelt. Als je je minder voelt dan anderen en opeens toch zo belangrijk bent voor een groot wereldprobleem!

de zoektocht naar afgelopen dinsdag

Ik snap waarom deze magische boekenserie een succes is en al zoveel delen heeft. Ik heb er nog een paar thuis liggen dus hou onze boekenblog in de gaten voor de volgende delen!

de zoektocht naar afgelopen dinsdag

Specificaties Starfell de zoektocht naar afgelopen dinsdag

Auteur: Dominique Valente | Illustraties Sarah Warburton | vertaling: Sandra C. Hessels | Veltman uitgevers | 9789048318469 | 02 maart 2020 | 288 pagina’s | meer informatie vind je bij de lokale boekhandel of via deze link

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.