Kristallen ziel, een onvoorstelbaar spannend deel uit Drakenijs

Kristallen ziel is het tweede boek uit de Drakenijs trilogie. Maar inmiddels het vijfde boek dat ik lees over de Drakenzieler wereld en Fenna. En wat mij betreft ook echt het spannendste deel tot nu toen!

Hoofdfoto

Synopsis Kristallen ziel

Om samen met het wisselkind te kunnen ontsnappen uit de afgeschermde wereld en uit de handen van de vijand, moest Fenna een onbekende belofte doen aan een onzichtbare helper. Nu ze weer in de veilige IJsDrakenburcht is, wordt ze gedwongen zich aan haar belofte te houden. Maar wat zal haar dat gaan kosten?

Het wisselkind is bevrijd en terug bij zijn ouders. Maar wat is vrijheid als het verleden je niet met rust wil laten? En je verleden je in zijn greep blijft houden?

Ook het wisselkind van de vijand is terug bij zijn vader. Maar zal zijn vader hem accepteren zolang zijn menselijkheid nog aanwezig is? Dan krijgt hij een opdracht waardoor hij alles in één klap kan bereiken, maar daarvoor moet hij alles loslaten wat hij ooit was.

De vijand gaat door met zijn duistere spel. Iedereen zal proberen de problemen die dat oproept het hoofd te bieden. Maar of dat lukt… lees het in Kristallen ziel.

Cocky van Dijk

De confrontatie zet door

In deel 1 gaat Fenna de confrontatie aan met de vijand. En deze gaat keihard door in dit vervolg. Hierdoor is Kristallen ziel van begin tot eind spannend. Je volgt niet alleen Fenna, maar ook nog meerdere andere verhaallijnen. Hierdoor stap je in een soort rollercoaster waarin gebeurtenissen elkaar in rap tempo opvolgen. En zat ik urenlang al nagelbijtend in mijn boek, omdat ik perse wilde weten hoe het af zou lopen.

En niet alleen de confrontatie zet door. Ook vriendschappen groeien verder uit. Vooral de vriendschap met de draken vind ik heel mooi om over te lezen. Fenna wordt door hen geaccepteerd als familie wat voor een zeer bijzondere band zorgt. Hierdoor voelde ik mij als lezer ook echt betrokken bij de draken. En leefde ik nog meer mee met het verhaal.

Kristallen ziel

Welke onderwerpen staan er in Kristallen ziel?

De onderwerpen in Kristallen ziel zijn vergelijkbaar met het eerste deel. Fenna bevind zich nog steeds mijlenver van huis. Hierdoor mist zij haar familie enorm. Dit gemis komt dan ook regelmatig voorbij. Maar ook dat zij hen trots wil maken door alles uit haar bezoek bij de IJsDrakenburcht te halen staat centraal. Daarnaast komen onderwerpen als angst, onzekerheid, haat en verdriet voorbij. De emoties in dit boek lopen hoog op. Met mooie en soms ook heftige momenten als gevolg. Vooral de emoties maken dit boek intens en vol spanning. Waardoor ik werkelijk van elke bladzijde heb genoten!

Kristallen ziel

Spannender dan ooit

Wat mij betreft is Kristallen ziel het spannendste deel tot nu toe van zowel de Drakenzieler trilogie en de Drakenijs trilogie. Waar ik in eerdere boeken vooral geïnteresseerd was in de verhaallijn van Fenna, was dat nu niet zo. Meerdere verhaallijnen trokken mijn aandacht. Als een razende heb ik bladzijde na bladzijde verslonden om maar te weten te komen hoe het afloopt. En hoewel dat echt niet voor iedereen even goed is klopt het wel helemaal binnen het verhaal. Misschien dat ik juist doordat het niet voor iedereen goed afloopt het verhaal wel nog spannender vind. Kristallen hart heeft mij ook heel nieuwsgierig gemaakt naar het vervolg op dit spannende avontuur. Hoewel het verhaal nu af zou kunnen zijn is er toch ook nog wel ruimte gelaten voor een vervolg in deze betoverende wereld.

Kristallen ziel

Auteur Cocky van Dijk

Hoewel dit nog niet het afsluitende deel is van de serie vind ik het toch een mooi moment om auteur Cocky van Dijk te benoemen. Wat heeft zij de wereld van de Drakenzielers mooi neer gezet. Met elk deel dat er verschijnt volgt er meer diepgang en breid deze betoverende wereld zich verder uit. Naast dat van Dijk inmiddels al vele boeken heeft geschreven werkt zij als redacteur. Ook is zij jurylid en medeorganisator van schrijfwedstrijden. Een zeer leuke combinatie waarmee zij actief is binnen de schrijf- en uitgeverswereld.

Drakenijs reeks

Nu is de Drakenijs reeks nog een duologie, maar als het goed is verschijnt deel 3 in het najaar van 2023. Nog heel even geduld dus… Maar dit spannende avontuur begon niet met Kristallen Ziel. Graag ga ik nog even terug naar deel 1, Kristallen hart.

Deel 1: Kristallen hart
In deel 1 van de Drakenijs reeks staat het ontdekken van de nieuwe ijsdrakenwereld centraal. Samen met Fenna leren we over de Ijsdraken, de IjsDrakenburcht en het Zielenhof. Ook ontmoeten we oude bekende en leren we nieuwe vrienden kennen. Kristallen hart is een prachtig avontuur dat niet zonder gevaar is. Want de vijand weet steeds een stukje dichterbij te komen.

Geduld

Ik weet dat er na Kristallen hart en Kristallen ziel nog een deel 3 gaat volgen en dat deze als het goed is dit najaar nog verschijnt. Helaas kan verder geen informatie vinden. We zullen dus nog even geduldig moeten wachten, maar als het verhaal zich voortzet zoals nu het geval is beloofd het een spannend boek te worden. Ik kijk er in ieder geval enorm naar uit.

Nieuwsgierig geworden naar de Drakenzieler trilogie? Lees onze reviews hier:

Drakenijs Trilogie

Specificaties Kristallen ziel

Auteur: Cocky van Dijk | Redactie: Anaïd Haen | Uitgever: Zilverspoor | 26 april 2018 | 295 pagina’s | 9789463081184 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.