Het waterschaap, over jezelf kunnen zijn

Manfred is een schaapje. En schaapjes lopen rond op het weiland en eten gras. Schapen zwemmen niet. Maar Manfred wil heel graag zwemmen. Niet pootjebaden, maar zwemmen inclusief een zwemdiploma en duiken! Hij wil graag een waterschaap zijn. En daar gaat het waterschaap over!

hoofd Het waterschaap

Het waterschaap droomt over water

Manfred droomt van de schoolslag, de rugslag en de vlinderslag. Maar ook van duiken en snorkelen. Dat betekent zoals jullie wel weten het hele zwem abc en dan ook nog wat zwemvaardigheidsdiploma’s. Manfred het waterschaap heeft nog een hoop te leren. En daar zijn zijn ouders het eigenlijk helemaal niet mee eens. Ze zeggen de hele tijd nèèhèè.. schapen zijn te wollig. Dat kan niet. Maar daar is Manfred het niet helemaal mee eens.

het waterschaap

Moed of eigenwijsheid?

Op een dag als de andere schapen niet kijken springt Manfred toch het water in, een waterschaap! Heerlijk vind ik dat soms van kinderen dat ze zo lekker eigenwijs kunnen zijn en hun eigen pad bewandelen. Sommige volwassenen storen zich daar aan. Ik probeer kinderen juist hun eigen stem te laten vinden. Maar dan wel met overleggen en bespreken uiteraard.

Manfred vind het heerlijk in het water, maar hij wordt wel steeds zwaarder. Hèèlp! De schapen redden hem en het duurt uren voor hij weer droog is. Ook met een zwemvest lukt het niet.. maar dan gaat de boer de schapen scheren! En dan kan Manfred eindelijk doen wat hij altijd al wil zijn. Een waterschaap!

Het waterschaap is een prachtig prentenboek over moed, doorzettingsvermogen en jezelf kunnen zijn! Met leuke grappige illustraties. Want een schaap in een fauteuil en een schaap met een föhn in de handen dat ziet er toch best grappig uit! En een waterschaap al helemaal.

Specificaties het Waterschaap

Auteur: Annelies van Uden | Uitgever: de Vier Windstreken | 9789051166729 | februari 2019 | 32 pagina’s | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

het waterschaap
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.