Het boek is verliefd – een boek van Ramadier en Bourgeau

Zijn jouw kinderen weleens verliefd geweest? En wat voel je dan? ‘Het boek is verliefd’ maakt op een leuke, eenvoudige manier het onderwerp verliefdheid voor jonge kinderen bespreekbaar.
Met Valentijnsdag in aantocht, is dit zeker een leuk boek om voor te lezen!

Het boek is verliefd: maar op wie?

Het boek is verliefd

Op de achterkant van het boek lees je de tekst: ‘Het boek is verliefd, maar het durft niet te zeggen op wie….’ Dat maakt natuurlijk meteen erg nieuwsgierig, waardoor mijn dochter al meteen aan het boek wilde beginnen. In het begin zie je dat het boek somber is, maar wat zou er aan de hand zijn? Na een paar bladzijdes kom je erachter dat het boek verliefd is op… jou!

“Het boek is verliefd” is interactief en lijkt geschreven te zijn alsof het praat tegen het kind. Mijn eigen dochter begon dan ook meteen terug te praten, en het boek kreeg ook zelfs een knuffel.

Een boek vol emoties

Met ‘Het boek is verliefd’ kun je op een eenvoudige manier het onderwerp verliefdheid bij jonge kinderen ter sprake brengen. Op de achterzijde is te lezen dat het boek geschikt is voor kinderen vanaf 2 jaar. Ik denk dat dat aardig klopt, het boek is leuk voor peuters en kleuters. Ook kinderen in die leeftijd ervaren soms gevoelens van verliefdheid: iemand is dan zo leuk en lief, dat je er soms een beetje van moet lachen.

Niet alleen verliefdheid komt in dit boek ter sprake, maar ook andere emoties, zoals somber zijn, verlegen en blij. Op de rechterpagina’s zie je elke keer het gezicht van het boek. Welk gevoel zou dit zijn? En zou je zelf ook zo kunnen kijken? En wat kun je doen om iemand zich blij te laten voelen? Allemaal vragen die je samen met jonge kinderen zou kunnen bespreken aan de hand van ‘Het boek is verliefd’.

Uitstraling van het boek is verliefd

Het boek is verliefd

Toen wij het boek voor het eerst zagen, waren we vooral onder de indruk van de uitstraling van “het boek is verliefd”. Het is een fijn formaat voor kinderen en heeft stevige kartonnen pagina’s. Er zijn maar weinig verschillende kleuren gebruikt, maar dat maakt het juist heel mooi gemaakt. Ook oogt het daardoor voor jonge kinderen heel rustig en wordt de aandacht op het muisje én de emoties van het boek gericht.

De kracht van herhaling

Jonge kinderen zijn dol op herhaling. Hier in huis zijn er bepaalde boeken die ook heel vaak voorgelezen moeten worden. Ook dit boek vraagt om herhaling. Nadat we het de eerste keer gelezen hadden, riep mijn dochter meteen: ‘Nog een keer!’ De laatste bladzijde eindigt dan ook met de tekst:
‘Het boek is helemaal blij. Smak! Dikke zoen voor boek! Als jij het boek ook leuk vindt, lees het dan maar heeeeeeel vaak. Zo vaak als je kan! Daar houdt het boek van!

Als dat geen uitnodiging is om het boek meteen nog een keer open te slaan….

Specificaties Het boek is verliefd

Het boek is verliefd

Auteur: Cédric Ramadier en Vincent Bourgeau | Uitgeverij de Eenhoorn | ISBN: 9789462914155 | oktober 2019 | 20 pagina’s | meer informatie vind je hier

Andere boeken als het boek is verliefd

footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.