Magneetboek de oceaan – een informatief speelboek

Hoe leuk is het als je spelen en leren met elkaar kunt combineren? Met ‘Magneetboek de oceaan’ combineer je deze 2 zaken met elkaar! Duik in de wereld van de zee en het strand en speel erop los met wel 45 magneten.

De oceaan magneetboek

Lekker spelen met magneetboek de oceaan

Verken de (onder)waterwereld, van het wateroppervlak tot de bodem van het koraalrif. Laat kinderen spelen op het strand, boten varen in de haven, zeedieren zwemmen onder water… en verzin je eigen verhalen! Magneetboek de oceaan is een boek om de wereld van oceanen te ontdekken en je verbeelding te prikkelen.

Duik mee in de zee

Met dit boek Magneetboek de oceaan duik je in de wereld van de oceaan. Met 5 verschillende thema’s verken je alles rondom de zee. Zo ga je naar de kust, het koraalrif, de open zee en de haven. Ook kun je nog een bezoekje brengen aan het strand. Het leuke van dit boek is dat je er mee kunt spelen, maar dat je er ook wat van kunt leren. Op elke bladzijde kun je ook wat informatieve weetjes vinden. Zo ontdek je waar zand van gemaakt is, hoe warm het water in een koraalrif meestal is en waarvoor een haven dient.

het koraalrif

Een superleuk boek voor jonge kinderen

Van dit kind worden jonge kinderen meteen enthousiast! Het boek nodigt uit om op te gaan spelen en daardoor ga je ook lekker met je kind praten over de dingen die op de magneten te zien zijn. Dit is heel goed voor de woordenschat! Magneetboek de oceaan is zo dus ook een boek geworden wat veel gebruikt zal worden, omdat dit lang leuk blijft!

Wij gaan dit jaar met school aan de slag met het thema ‘Zee en strand’ en dan weet ik zeker dat dit boek Magneetboek de oceaan hét succesnummer in de klas gaat worden! Niet té moeilijk, maar toch met een aantal leuke weetjes. En als de juf niet kan voorlezen, kunnen de kinderen zich zelf heel goed vermaken met dit toffe magneetboek.

Specificaties ‘Magneetboek de oceaan’

Auteur: Inès Adam | Illustraties: Olivier Latyk | Uitgeverij: Davindsfonds Infodok | 9789002277764 | 13 december 2022 | 12 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.