Die eland is van mij, een prentenboek over of je iets kan bezitten?

Heb je er weleens over nagedacht hoe het is om een eland te hebben? Wilfred had er een. Op een dag kwam het dier gewoon zomaar bij hem aanlopen. En toen dacht Wilfred: ‘Die eland is van mij!’
Wat zou je allemaal kunnen doen samen met zo’n huisdier? Wilfred gaat er mee wandelen en maakt nog meer plannen. Maar dan op een dag komt er iemand die zegt dat het dier van haar is…

Die eland is van mij! Of toch van jou?

Wilfred had de eland zelfs een naam gegeven: Marcel. Marcel luistert niet echt goed naar zijn naam, maar toch hebben ze veel lol samen.
Maar dan is daar een oud vrouwtje, die beweert dat de eland Rodrigo heet, en van haar is. Marcel heeft meer aandacht voor het oude dametje.
Teleurgesteld en boos holt Wilfred naar huis. Onderweg krijgt hij een ongeluk. 

Oliver Jeffers Die Eland is an mij zilveren griffel 2019

Kun je eigenlijk wel echt iets bezitten?

Gelukkig komt Marcel op dat moment om hem te redden! Dan is het toch wel heel fijn om een zo’n dier te hebben. Of heeft Wilfred de eland eigenlijk nooit gehad? Want Wilfred moet toegeven, dat Marcel eigenlijk misschien wel nooit van hem is geweest.
En dat is de vraag waar dit boek om draait: kun je eigenlijk wel echt iets bezitten? Kun je de baas zijn over een dier? En is hij dan van jou? Hier heb ik met mijn dochters naar aanleiding van dit boek een heel mooi gesprek over gehad. Dit is een wat meer filosofisch onderwerp, dat je door het lezen van dit boek goed kunt bespreken.

Oliver Jeffers Die Eland is an mij zilveren griffel 2019

Zilveren Griffel

Ik vond ‘Die eland is van mij’ een heel mooi en bijzonder boek om te lezen. Het heeft ons echt aan het denken gezet. En ik ben niet de enige met die mening, want dit boek heeft vorig jaar een Zilveren Griffel gewonnen!
Naast het mooie verhaal heeft het boek ook mooie tekeningen. De tekeningen zijn rustig en eenvoudig, maar erg leuk getekend.
We hebben dit boek hier thuis met veel plezier gelezen!

Specificaties Die eland is van mij

Auteur: Oliver Jeffers Uitgever: Hoogland & van Klaveren | 9789089672544 | januari 2018 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Oliver Jeffers Die Eland is an mij zilveren griffel 2019 filosoferen met kinderen
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.