Ninja Kid 2 De vliegende ninja

Ken je Ninja Kid 1 Van Nerd naar Ninja? Hierin komt Nelson Kramer op zijn 10e verjaardag erachter dat hij een echte Ninja is. Misschien wel de laatste ter wereld. Na Ninja Kid 1 is er nu Ninja Kid 2 De vliegende ninja.

Ninja Kid 2

Ninja Kid 2 De vliegende ninja, is een nieuw grappig en spannend avontuur van de nerdy ninja Nelson Kramer. In het boek gaat hij samen met zijn neef de strijd aan tegen ophol geslagen machines wat voor ons lachwekkende situaties oplevert. Maar voor de personages zijn het gevaarlijke acties. Samen met oma die uitvinder is bedenken ze van alles om de mensen in Putdam te beschermen. Zo heeft ze een jetpack uitgevonden zodat de jongens kunnen vliegen. Maar hoe kan je nu vliegen met hoogtevrees?

Ze komen te laat op school door een op hol geslagen broodrooster en dan gaat ook op school de stofzuiger op hol. Alle machines lijken gek geworden. Hier moeten Nelson wat aan doen. En wie zit hier achter? Eindelijk lijkt de situatie onder de controle maar dan, tijdens het schoolreisje, loopt alles uit de hand.

Tekeningen en begrijpende tekst

Wat ik vooral leuk vind aan Ninja Kid 2 De vliegende ninja zijn de vele tekeningen, waardoor het boek lijkt op een groot stripboek. Het boek is helemaal in zwart/wit getekend en dat past ook goed bij de beleving van het boek. De tekst is vaak maar 1/3 van de pagina. Daardoor is het boek, ook voor kinderen die niet zo van lezen houden, een boek wat makkelijk te lezen is.

Er komen ook niet veel moeilijke woorden in voor. Vanaf groep 5 is het goed leesbaar.

Kan niet stoppen met lezen

Mijn mening over ninja kid 2 de vliegende ninja is dat het een boek is voor kinderen tussen de 6-10 jaar. Het is een aanrader voor kinderen die “moeten” lezen. Het boek heeft humor, spanning en komen gekke situaties in voor. Als je begint wil je blijven lezen en vraag je je af; wat gaat er nu weer gebeuren.

Al met al een heel leuk boek wat voor veel kinderen geschikt is. Als ik ninja kid 2 een cijfer zou geven zou dit een 8,5 zijn.

ninja kid 2

Specificaties ninja kid 2 de vliegende ninja

Uitgever: Kluitman | Auteur: Anh Do | 9789020674491 | mei 2019  | 192 pagina’s | Meer informatie vind je hier

Rosalie
Delen is enorm lief

Hallo, ik ben Rosalie en ik ben 10 jaar en zit in groep 8. Ik hou van viool spelen, ballet en Tang Soo Do (koreaans karate). In de winter ski ik ook op de skibaan en ga ik elk jaar op wintersport. Verder speel ik graag buiten, hou van spelletjes, knutsel en ik teken heel graag. Ook lees ik veel verschillende boeken en daarom zal ik als gastblogger reviews gaan schrijven over diverse kinder- en jeugdboeken. Ik hou vooral van grappige, avontuurlijke en spannende boeken zoals bijvoorbeeld Superjuffie, Harry Potter, Leven van een Loser, Tom de Groot, De Gorgels enz. Ik vind het leuk om te horen of jullie mijn blogs leuk vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.