Het kostbare leven van Lonny Quicke – het leven van een leefling

Soms fantaseer je er weleens over hoe het zou zijn om een superkracht te bezitten. In ‘Het kostbare leven van Lonny Quicke’ heeft de hoofdpersoon een bijzondere gave: hij kan stervende wezens van de dood redden. Wat een superkracht is dat. In eerste instantie klinkt dat te mooi om waar te zijn. En als je dit boek gaat lezen, kom je erachter dat dat ook zo is….

kaft leefling

Je eigen leven, of het leven van een ander? Het kostbare leven van Lonny Quicke

Stel dat je levens kon redden. Dat je een stervend wezen uit de klauwen van de dood kon bevrijden, alleen maar door het aan te raken. Dan zou je dat meteen doen. Toch? Maar wat als je daarbij elke keer een beetje van je eigen levenstijd kwijtraakte… Zou je het dan nog steeds doen?
Lonny Quicke is een leefling. Hij heeft een levensreddende gave. Wanneer er een stervend wezen in de buurt is voelt hij zo’n sterke drang om het te redden, dat hij die onmogelijk kan weerstaan. Daarom woont hij met zijn familie in het bos, ver van de stad. Maar kan zijn vader hem voor altijd beschermen?

Naar de stad

En dan komt de dag dat Lonny, samen met zijn broer Mug naar de stad gaat. In de stad kijken ze hun ogen uit, want deze wereld is zo totaal anders dan de beschermde wereld in het woud waar ze zijn opgegroeid. En: er is een festival! Lonny’s vader heeft hem altijd voorgehouden dat de mensen uit de buitenwereld een bedreiging zijn, en zijn gaven zullen misbruiken zodra ze ontdekken dat hij deze bezit. Maar het festival staat volledig in het teken van de leeflingen, en de stadsbewoners brengen met dit festival een ode aan de leeflingen. Deze mensen kunnen toch niet slecht zijn? Langzaam maar zeker raken ze bevriend met wat inwoners van de stad. En dan komt Lonny’s wereld op zijn kop te staan in Het kostbare leven van Lonny Quicke.

achterzijde

Spannende ontknoping

Ik wil verder niet te veel loslaten over het verhaal, want ‘Het kostbare leven van Lonny Quicke’ is echt een boek dat je zelf moet lezen. Het verhaal is sterk qua opbouw, en gaandeweg vallen steeds meer puzzelstukjes op zijn plaats. Langzaam maar zeker kom je, samen met Lonny steeds meer te weten over zijn voorgeschiedenis. Zijn moeder is namelijk overleden, maar Lonny heeft eigenlijk heel weinig herinneringen aan haar.

De tocht naar de stad, levert hem ook meer informatie over zijn moeder op. Ik heb dit boek Het kostbare leven van Lonny Quicke echt in één middag uitgelezen. Het is spannend, verrassend en mooi beschreven. Je wil gewoon steeds een beetje verder lezen en het boek is moeilijk aan de kant te leggen. Ik heb het boek op vakantie gelezen, en was daar zo enthousiast over, dat het boek nu al meteen door is naar de volgende lezer!

Specificaties ‘Het kostbare leven van Lonny Quicke’

Auteur: Kirsty Applebaum | Vertaling: Annelies Jorna | Uitgeverij: Ploegsma | 9789021683386 | juli 2022 | 240 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.