Het magische moeras – een spannend tweede deel van Marie Boe!

Een tijdje geleden heb ik de toffe boekenserie ‘Marie Boe‘ ontdekt. Michael Reefs is de schrijver van dit spannende avontuur voor jonge lezers. En nu is deze week deel 2 verschenen: het magische moeras. Ik was natuurlijk wel heel benieuwd hoe het verhaal verder zou gaan. Lees snel verder en doe ook mee aan de Marie Boe blogtour Spokentocht!

hoofd Het magische moeras

Marie Boe gaat op avontuur in het magische moeras

In het eerste deel van deze serie hebben we kennis gemaakt met Marie Boe. Zij woont op Zilvermaaneiland. Haar oma is laatst overleden, en Marie heeft op mysterieuze wijze de koffer van haar oma in handen gekregen. Langzaam maar zeker ontdekt ze dat er magische krachten een rol spelen op het eiland. In de koffer zitten Numori, spookjes met speciale krachten die het eiland beschermen. Maar Taran, de Geestenkoning wil de krachten van de Numori, zodat hij weer oppermachtig zal worden. Gelukkig hebben Marie en haar beste vriend Jasper weten te voorkomen dat Taran slaagde in zijn plan. Maar nu komt de volgende volle maan er weer aan, en zal Taran opnieuw uit het Schaduwbos tevoorschijn komen. Kunnen ze hem nu weer verslaan? Dit keer zal het avontuur zich afspelen in het magische moeras.

Het magische moeras
Beide delen van Marie Boe

Een nieuw spannend avontuur

En ook dit tweede deel is weer echt een voltreffer! Het verhaal gaat verder waar het eerste deel is gebleven, want het was zeker duidelijk dat het verhaal nog niet was afgelopen.
In dit deel is opnieuw de volle maan op komst. Dat betekent dat de Geestenkoning weer kan ontsnappen uit het Schaduwbos. Marie en Jasper moeten hem opnieuw tegenhouden, want hij zit nog steeds achter de koffer aan.
Diep verscholen in het bos ligt het magische moeras. Dit moeras heeft wel heel bijzondere krachten: het vervult je diepste wensen. En ook Taran kan daar natuurlijk gebruik van maken….

Een toffe serie voor jonge lezers

De schrijver van ‘Marie Boe – Het magische moeras’ is Michael Reefs. De laatste jaren een bekende naam in schrijversland, want de boekenserie ‘De Tempeljagers’ is van zijn hand. Een super succesvolle serie, een beetje ‘Indiana Jones-achtig’. De kracht van Michael Reefs is dat hij zelfs ‘niet lezers’ aan het lezen kan krijgen. De serie van de Tempeljagers leest namelijk als een film! En nu is er dus de serie van Marie Boe.

Deze serie is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. En ook deze serie is weer heel avontuurlijk en spannend, maar dan dus net voor een wat jonger publiek. Voor kinderen die echt een tof, grappig en mysterieus avontuur willen lezen, maar nog wel te jong zijn voor de moeilijkere dikke boeken. Deze boeken lezen heel vlot, hebben een fijne lay-out en het taalgebruik sluit heel goed aan op kinderen van die leeftijd. Dat maakt deze boeken dus ook heel erg geschikt voor kinderen die wat moeilijker of minder graag lezen.

Het magische moeras

Elk boek wordt het geheim wat meer ontrafelt

Wat ik mega leuk vind aan deze serie, is dat je door een nieuw deel te lezen, je steeds meer en dieper in het verhaal komt. Je leert de karakters beter kennen en je ontdekt ook steeds een beetje meer over de geheimen van Zilvermaaneiland. Dat kan natuurlijk nooit allemaal in één deel verklapt worden, dus in ‘Het magische moeras’ leer je zelf ook steeds een beetje bij.

Wat ook heel tof is aan dit boek Het magische moeras, is dat er op sommige pagina’s onderaan een QR-code te vinden is. Deze kun je scannen en dan zit er nog een extra laag achter het verhaal. Zo kun je het muziekje luisteren wat uit het muziekdoosje komt, maar je kunt je ook verder verdiepen in het verhaal van Janna. Janna is een klasgenoot van Marie en Jasper, en valt ze elke keer lastig. Maar je voelt aan alles dat Janna ook een eigen verhaal heeft. En met die QR-codes kun je daar dus meer over te weten komen. Dat vind ik echt heel leuk gedaan en een mooie toevoeging aan het boek.

QR code voor vervolg verhaal

Aantrekkelijke illustraties

Ik heb al heel veel positieve punten genoemd over ‘Marie Boe – Het magische moeras’. Maar daar komt dan ook nog bij dat de tekeningen echt fantastisch zijn! Heel erg van nu, mooi in kleur en echt een toevoeging aan het verhaal, omdat de mysterieuze, magische wereld van Marie Boe zo echt tot leven komt. Het verhaal is dus geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, maar ook wat oudere kinderen die wellicht moeite hebben met lezen, zullen dit vast en zeker ook een heel leuk verhaal vinden. En ik als juf, weet zeker dat dit ook een geweldig verhaal is om voor te lezen in de klas.
Ben je net zo enthousiast geworden als ik over dit boek? Dan kan ik maar één ding zeggen: ga het zeker lezen!

Het magische moeras

Blogtour ‘Het magische moeras’

Misschien ben je een vaste lezer van StoerLeesVoer. Maar wellicht ben je hier ook gekomen via de blogtour. Op dit moment kun je namelijk met de Spokentocht online speuren naar de Numori. En in elke afbeelding staan ook letters. Hier moet je dan proberen een woord van te maken. En als je na 15 dagen alle woorden hebt gevonden, kun je deze inzenden via de website. Je maakt dan kans op een tof boekenpakket!
Onderaan deze recensie kun je in de afbeelding de letters van de code van vandaag vinden. En de volgende code is te vinden op de blog van ‘Juf Willemijn op Allstars‘.

Wij wensen je heel veel succes met de speurtocht. En volg je ons niet, ga ons dan zeker volgen op Facebook of Instagram. Er komen dagelijks meerdere reviews online en we hebben vaak ook toffe winacties!

Specificaties ‘Marie Boe – Het magische moeras’

Auteur: Michael Reefs | Illustraties: Aleksandar Zolotic | Uitgeverij: Billy Bones | 9789030508465 | 15 april 2022 | 176 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Marie Boe spokentocht
Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.