Krrrr…okodil niet 1 maar Twéé krrr…okodillen !

Krrrr…okodil wie kent dit bekende prentenboek van Catherine Rayner nu niet?! In de bibliotheek zag ik vorige week opeens dubbel.. Nee ik had niet gedronken, ja ik had mijn lenzen in en nee ik werd niet gek. Er is een nieuw boek uit met Twéé krrr…okodillen!

Krrrr…okodil!

Dit leuke prentenboek staat al een flinke tijd in mijn boekenkast en met regelmaat haal ik hem eruit om voor te lezen. Uiteraard met stemmetjes en spanningsopbouw fluisterend op het einde en dan BOE!

Krrrr...okodil

Het boek gaat over een Krokodil die graag wil spelen. En dan het liefst door alle dieren bij de rivier te laten schrikken. Hij sluipt en spettert in het rond en laat libellen, kikkers en ooievaars flink schrikken. De dieren vinden hem alleen maar vervelend en willen met rust gelaten worden.

Als hij een groep nijlpaarden ziet met een groot nijlpaard erbij wil hij het nijlpaard ook laten schrikken, maar dat gaat niet helemaal volgens plan! Het Nijlpaard maakt hem duidelijk dat hij weg moet gaan en krokodil is daarom erg verdrietig omdat niemand met hem wil spelen.

Maar dan maakt iemand anders de dieren aan het schrikken en sluipt er wat dichterbij.. wat zal dat zijn?

ohw nee! Twéé krrr…okodillen!

Alles is mooi geïllustreerd en de Krokodil is juist heerlijk druk getekend in tegenstelling tot de andere dieren en de riviertekeningen. Dit boek is dan ook niet voor niks uitgekozen als prentenboek 2014!

Specificaties Krrr…okodil

Auteur: Catherine Rayner | Uitgever: C de Vries-Brouwers | 9789053419762 | maart 2012 | 31 pagina’s | meer informatie vind je hier

Twéé krrr…okodillen!

Ja en dan zie je dus opeens dit plaatje in de bibliotheek en twijfel je geen moment om dit boek te huren. Een mooi groot prentenboek met Twéé krrr…okodillen Hier was ik wel erg nieuwsgierig naar en de kinderen reageerden dol enthousiast toen ik na het voorlezen van het eerste boek opeens het boek met 2 krrr…okodillen omhoog hield! 

Krrrr...okodil twee krrrokodillen

In dit deel leren we de namen van deTwéé krrr…okodillen van de rivieroever. Frederik en Valentijn. Twee krokodillen die zin hebben in lol maken! In bomen klimmen lukt alleen niet, en vliegen met de flamingo’s gaat ook al lastig omdat ze niet kunnen vliegen. Ze denken na over wat ze dan zullen doen en zien de grote nijlpaard baden in de rivier. Als ze die nu eens laten schrikken?! Dat zal een hoop gespetter geven!

De krokodillen sluipen vol met binnenpret dichterbij en onderweg komen ze verschillende dieren tegen die hun vragen wat ze nu weer voor ondeugends van plan zijn. De krokodillen antwoorden steeds met ssst!

Als ze dan eindelijk bij het nijlpaard aankomen wordt het inderdaad een spetterfestijn! Maar.. niet helemaal zoals ze hadden gedacht. Het Nijlpaard laat hun namelijk schrikken! Gelukkig moeten ze er allemaal om lachen.

Ook dit prentenboek is weer op een spannende manier voor te lezen en de kinderen luisteren vol spanning naar de avonturen van deze jonge krokodillen.

De illustraties zijn weer prachtig in Twéé krrr…okodillen! De omgeving in zachte tinten en de krokodillen vol expressie!

Specificaties Twéé krrr…okodillen

Auteur: Catherine Rayner | Uitgever: C. De Vries-Brouwers | 9789053415580 | januari 2016 | 31 pagina’s | meer informatie vind je hier

Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 7 jarige dochter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.