Boeken over Monsters, een spel met monsters en nog meer monsters!

Monsters, natuurlijk bestaan ze niet maar voor kinderen zijn monsters toch wel een dingetje hoor. Lieve monsters, vieze monsters, enge monsters, stoute monsters, zachte monsters zoveel monsters! Er zijn ook veel boeken over monsters en in de sfeer van de kinderboekenweek en Halloween gaan we dus nog even door met griezelen! 

hoofd Boeken over Monsters

Boeken over Monsters

Er zijn super leuke boeken over monsters. Ook voor peuters en kleuters! Ik deel graag 4 boeken over monsters met je!

MMMonsters!

mmmonsters

In dit kleine dikke kartonboekje met flapjes zitten een paar hongerige monsters. De monsters hebben allemaal een andere vorm en eten het liefst eten wat in dezelfde vorm is. Het cirkelmonsters lust dus graag een donut en het driehoekmonsters lust wel een stuk pizza! Het worstjesmonsters moet heel nodig naar de wc! Wat zal er in het toilet liggen als hij klaar is?

mmmmonster

Een leuk flapjes boek over monsters met vormen om te leren. Het hele boekje is in rood/grijs tinten waardoor het soms wat lastig is om te bepalen wat voor eten er op het bord ligt. Maar door de eentonige kleur is het voor kinderen wel minder prikkels en ligt de nadruk echt op de vormen.

mmmmonster

De flapjes hebben geen uitkeping om het makkelijk omhoog te wippen, gelukkig hebben de kleine peutervingertjes hier geen problemen mee als de volwassene ze al een paar goed omgevouwen heeft 😉 Voor de eerste keer lezen raad ik aan om er even een nagelvijl of mesje bij de te pakken om ze open te krijgen.

Specificaties boek over monsters

Auteur:  Tobias Krejtschi | Uitgeverij: De vier windstreken | 9789051165821 | 22 pagina’s | maart 2017 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

mmmmonster

Monsters bestaan niet!

monsters bestaan niet

Dit leuke boek over monsters gaat over 2 beren, grote beer en kleine beer ( volgens de kinderen 2 broertjes)  vond ik bij de Action, samen met nog 2 griezelprentenboeken. Ik heb hem nu een paar keer voorgelezen aan de kinderen en ze vinden hem erg leuk en moeten om het einde steeds giebelen en beginnen dan te vertellen over hun papa?!

Kleine beer heeft zijn eigen slaapkamer gekregen omdat hij nu groot is. Hij is helemaal blij en springt boven op zijn bed. Als hij probeert te slapen wil het niet goed lukken. In de schaduwen ziet hij allemaal enge dingen. Hij ziet monsters! Maar het stekelige monster is eigenlijk een slappe oude knuffel van een dinosaurus. Het slijmerige monster is eigenlijk een stinkende oude sok en dan hoort hij ook nog opeens voetstappen! Maar die zijn gelukkig van grote beer die hem zijn knuffel komt brengen zodat kleine beer lekker kan slapen.

En als grote beer dan eindelijk naar bed gaat hoort hij een gek brommend geluid. Zou er dan toch een monster zitten in de kamer van kleine beer? Maar nee kleine beer snurkt gewoon! ( net zoals al die papa’s 🙂 )

Specificaties boek over monsters

Auteur:  Steve Smallman | Veltman uitgevers | 9789048301546 | 30 pagina’s | september 2010 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

grote beer en kleine beer

Dit is een boek vol monsters!

dit is een boek vol monsters

Ok dit boek over monsters is voor sommige kleine kindjes soms best wat spannend. Maar je mag altijd stoppen met lezen en het boek weer dichtslaan! Als je nou echt niet bang bent voor monsters dan lees je gewoon door, tot het einde en spiekt nog weer even terug!

dit is een boek vol monsters

Bij sommige monsters moet je even je oren dichtdoen, bij andere monsters je neus en als je het heel spannend vindt dan kun je ook je ogen even dichtdoen!

jakkes monster

Ondanks dat de monsters soms best wel eng eruit zien, weet Guido de kinderen toch altijd weer aan het lachen te brengen. Want dat moddermonster stinkt naar olifanten poep, en het slijmmonsters heeft snot dat tot onder zijn kin hangt! en het slapende monster is eigenlijk wel heel lief ( zolang hij slaapt) Alleen dat laatste monster.. Nee die willen mijn gastkinderen liever niet vrij zien. Dochterlief wel hoor! Die vindt het allemaal geweldig bedacht.

Achterin staat een leuk dapperheidsdiploma die je kunt kopiëren voor je kind!

paars monster

Specificaties boek over monsters

Auteur: Guido van Genechten | Uitgeverij: Clavis | 9789044829938 | 31 pagina’s | juli 2017 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Het kleurenmonster

het kleurenmonster

Natuurlijk hebben we ook nog het boek over kleurenmonsters liggen! Die review kun je ook nog even teruglezen als je wilt.

De Monsters

boek over monsters

Bij het monsterspel wat ik hierna zal laten zien zit een leuk klein kartonboekje met monsters erin. We maken kennis met het lekkerbek monster, een stenen monster, monster met veel armen, een moddermonster en het ijsmonster!

de monsters

In een leuke rijm wordt er wat verteld over deze monsters die er niet eng uitzien, maar eerder lief, zacht en knuffelig.

De monsters Memory

de monsters

DIt leuke memory spel, waar het gele kleine boekje bijhoort mocht ik lenen van een vraagouder en het is een enorm succes!

memory monster

Er zitten naast het leuke boekje grote stevige memory kaarten in om memory mee te spelen. De ene keer spelen we het gewoon, de andere keer vraag ik de kinderen wat ze denken dat er onder het kaartje ligt die ze gaan omdraaien. Zal het een vies monster zijn of een monster met veel ogen. Zou het er koud of warm zijn. Om het spel net even wat spannender te maken!

Zoek de verschillen

memoryspel

De memory kaartjes zijn allemaal net wat anders en nadat je memory hebt gespeeld is het erg leuk om zoek de verschillen te doen. Wat is er anders, zie je iets geks, is dit een meisje of een jongens monster? Erg leuk om te doen!

Nog meer boeken over monsters:

Er zijn nog meer leuke boeken over monsters

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.