Ik heb een vraag, wetenschappers geven antwoord

Soms heb je van die momenten dat je kinderen zich vervelen. Mam, ik verveel me, wat kan ik doen? Of juist in een bui zitten dat ze alles willen weten. Hoe werken computers? Wat is een allergie? Waarom is ons bloed rood? Tja, daar zit je dan met je goede gedrag. Je wilt je kinderen antwoord geven op vragen, maar je hebt niet alle antwoorden. En je wilt dat je kinderen zichzelf een beetje leren vermaken. Het boek: Ik heb een vraag, wetenschappers geven antwoord, is het antwoord op alle vragen! Nou ja, bijna alle dan.

Ik heb een vraag, wetenschappers geven antwoord

Vanaf het moment dat je kunt lezen, kan dit boek je vermaken. Even een vraag opzoeken en het antwoord lezen. Of twee. Of meteen een heleboel! Het boek Ik heb een vraag, wetenschappers geven antwoord is dus niet alleen leuk voor je kind dat zich even verveelt. Of voor de buurjongen die met zijn moeder mee moet je huis in op de koffie. Of je nichtje dat niet kan buitenspelen want het regent. Maar zelfs voor mijzelf was het een interessant boek. Ideaal voor die dode momenten dat je even niet met je telefoon wilt spelen. Of dat je graag met interessante vraagstukken én antwoorden op een verjaardag kunt pronken.

Ik heb een vraag, wetenschappers geven antwoord

Allerlei soorten voor iedereen

De vragen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën; Aarde, oceanen en ruimte, leven, biologie en evolutie, geschiedenis en politiek, technologie en techniek en nog vele anderen. De vragen zijn verzameld op een Vlaamse wetenschapssite ikhebeenvraag.be. De vragen zijn gesteld door mensen van verschillende leeftijden, van zes tot tweeënzeventig jaar. En alles daar tussenin. Het zou dus zomaar een vraag kunnen zijn die jij ook hebt. Of je zoon, of je dochter of zelfs je moeder.

Ik heb een vraag, wetenschappers geven antwoord

Wetenschappers vanuit allerlei verschillende vakgebieden geven antwoorden op de vragen. Ooit gehoord van een archeobotanist? Die vertelt zelf waarom ze de wetenschap zo interessant vond. En wat voor informatie ze uit een oude gevulde beerput heeft gehaald.

Je merkt soms wel dat het een Vlaams boek is. De vragen hebben typisch Vlaamse bewoordingen, net als de antwoorden. Ook wordt er gesproken over Vlaamse steden. Gelukkig hebben ze in Vlaanderen dezelfde vragen als men in Nederland heeft, het is zeker niet vervelend om te lezen. Persoonlijk vind ik het Vlaams wel aandoenlijk, Het woordgebruik is wat zachter dan in het Nederlands. Geen excuus dus om het boek niet te lezen.

Het boek is ideaal voor veel verschillende leeftijden, veel verschillende momenten, allerlei verschillende plaatsen, korte en lange leesmomenten.
Genoeg reden dus om het boek eens door te bladeren als je een leergierig kind hebt (of een leergierige ouder bent), dan sta je de volgende keer voor feiten een verhaal te houden. En je kinderen? Die vermaken zich ook weer.

Specificaties

Auteur: Bart Coenen & Stephanie Dehennin | Uitgever: van Halewijck | 9789461318077 | mei 2018 |160 pagina’s| Meer informatie over het boek vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

hoofd Ik heb een vraag
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.