M.C. Escher Grafiek en Tekeningen, een tijdloze klassieker

M.C. Escher Grafiek en Tekeningen een bijzonder boek van het grafische genie M.C. Escher door Uitgeverij Taschen. Deze Nederlandse kunstenaar creëerde een unieke manier van tekenen. Patronen, puzzels, wiskunde, oneindige trappen en vogels als mozaïeken. Het werk van Escher is decoratief en speels doordat hij met optische illusies speelt. Voor wiskundige is Escher een genie voor hippies een voorloper van de psychedelische kunst. Welkom in de wereld van M.C. Escher Grafiek en Tekeningen.

M.C. Escher grafiek en tekeningen

Museum Escher

Bij het openslaan van M.C. Escher Grafiek en Tekeningen bekijk ik eerst alle mooie werken die in dit boek zijn weergegeven. Samen met mijn dochter (10 jaar), die van kunst houdt en zelf graag tekent, bekijken we de bijzondere kunstwerken. Vorig jaar hebben we een bezoek gebracht museum Escher in Het Paleis te Den Haag hierdoor werden onze hersenen even goed door elkaar geschut. Wat zag je nu eigenlijk op die tekeningen? Vissen die veranderen in vogels, hagedissen die van de bladzijde afkruipen, weerspiegelingen, oneindige doolhoven en nog meer bizarre afbeeldingen. Zoals M.C. Escher zelf al zei: “Ik beschouw mijn werk al het mooiste maar ook als het lelijkste”.

Beelddenken Grafiek en Tekeningen

In M.C. Escher Grafiek en Tekeningen krijgt het beelddenken vorm. Hoe omschrijf je nu wat er in je hoofd zit en hoe maak je dit andere duidelijk. M.C. Escher maakt een prenten waarin vaak elkaars tegendeel wordt geuit. Door middel van zwart/wit en diverse patronen die veelvuldig herhaald worden ontstaan regelmatige vlakverdelingen. Best moeilijk als je zelf een poging gaat doen om deze techniek toe te passen. Mijn dochter raakt geïnspireerd en gaat tekenen. Het wordt niet helemaal zoals ze gedacht had maar ik vind het een mooi probeersel.

Kunstwerken

Ben je geïnteresseerd in de bijzondere geschiedenis en werken van M.C. Escher, dan is M.C. Escher Grafiek en Tekeningen een mooie aanwinst. Bij alle 56 reproducties wordt uitleg gegeven of het hier een litho, houtgravure, houtsnede of een linoleumsnede is gebruikt met daarbij een korte omschrijving van het werk. Fantasie en werkelijkheid komen altijd ergens samen. De verwrongen geest van Escher waarbij je nooit alles in één oogopslag kan zien. Wij vinden deze kunstenaar bijzonder en zijn zeker nog niet uitgekeken op de diverse werken in dit boek.

Specificaties M.C. Escher grafiek en tekeningen

Auteur: M.C. Escher | Uitgever: Taschen | 9783836540643 | 1 juni 2016 | 96 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

M.C. Escher grafiek en tekeningen
Esther
Delen is enorm lief

Mijn naam is Esther, 44 jaar, dit jaar 19 jaar getrouwd, moeder van Rosalie 8 jaar en woonachtig in De Lier. We bezoeken regelmatig musea in Nederland en we houden van reizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.