100 waanzinnige weetjes over wetenschap, een wondere wereld

100! Waanzinnig! Wetenschap! Jazeker die 3 dingen komen samen in het boek 100 waanzinnige weetjes over wetenschap van uitgeverij Deltas, logisch. En dat is ook zo leuk aan wetenschap, het is allemaal best logisch met de juiste uitleg. En die juiste uitleg krijg je in dit boek. Wetenschap is zo boeiend en actueel. Elke dag worden er wel nieuwe dingen ontdekt. Het boek is voor kinderen maar ik lees net zo enthousiast mee. Je kan geen boek teveel hebben over wetenschap vind ik.

100 waanzinnige weetjes over wetenschap

100 waanzinnige weetjes over wetenschap

Een boeiende kijk op de wondere wereld van de wetenschap. Wetenschappers over heel de wereld stellen elke dag nieuwe vragen waardoor ze voortdurend nieuwe dingen ontdekken. Door die vragen komen we steeds nieuwe dingen te weten over de aarde, de kosmos, de natuur, het menselijk lichaam, scheikunde, fysica, techniek en nog zoveel meer. Dit boek is gevuld met feiten die de wetenschap heeft onderzocht en bewezen. Duik snel in de 100 waanzinnige weetjes over wetenschap en verbaas mensen om je heen met je kennis.

Wat vinden wij er van?

Ik ben gek op wetenschap, zeker als het ook nog eens verbazingwekkend is. De wereld en alles wat erin beweegt en gebeurd wil ik snappen. En dat snappen gebeurd vaak met feiten en informatie. Natuurlijk is niet alles te snappen. Maar daar komt de wetenschap kijken, sommige dingen kunnen wel degelijk verklaart worden! Ik heb wel een voorkeur voor het heelal, natuur en menselijk lichaam. Maar eigenlijk is elk onderwerp wel boeiend, mits het goed en begrijpelijk gebracht wordt.

Het valt jullie vast op dat ik vanuit mijn volwassen zelf praat in deze boekreview van 100 waanzinnige weetjes over wetenschap. Ik heb inderdaad meer tijd in dit boek zitten dan mijn dochter van 6, wat toch meer de doelgroep is. Begrijp me niet verkeerd, ze is net zo gek op informatie en wetenschap. Maar tegelijk is haar fantasie nog in volle actie en is ze na een paar feitjes al voorzien. Als het heelal aan bod komt en de bijbehorende informatie, sluit ze graag af met haar Playmobil raket en André Kuipers knuffel die op avontuur gaan.

Het boek

En dat is zo tof aan dit boek. Het leeft en zet aan tot denken en actie. Er is zoveel te weten, leren is gewoon leuk. Hersens horen te kraken en verbindingen te maken. Daarvan groeien wij als mens en dat houdt ons jong en scherp. 100 waanzinnige weetjes over wetenschap is een geweldig boek. De vormgeving is speels, duidelijk en uitnodigend. Niet kinderachtig maar gewoon duidelijk zonder poespas. Een verklarende woordenlijst en register maken het nog toegankelijker. Wij zijn fan en ook mijn moeder van 58 bleef erin lezen. Voor jong en oud een aanrader.

Per pagina is een weetje voorzien van informatie, illustraties, grapjes en feiten. Sommige weetjes bekleden 2 pagina’s. Wist je bijvoorbeeld dat narwallen oceanografen helpen? Het diamanten kan regenen op Jupiter? Je neus tot een biljoen verschillende geuren kan onderscheiden? De eerste programmeur een Engelse gravin was? Deze en nog 96 andere waanzinnige weetjes lees je allemaal!

100 waanzinnige weetjes over wetenschap

En als laatste maar eigenlijk heel belangrijk.. Eindelijk heb ik een antwoord paraat op de vraag van mijn dochter wat het heelal nou precies is. Ik heb me al in verscheidene bochten gewrongen maar een helemaal lekker antwoord kon ik niet vinden. Totdat dit boek mij het antwoord gaf: Het heelal is… Alles wat er is! Kort, duidelijk en het dekt de lading perfect. Bedankt 100 waanzinnige weetjes over wetenschap!

Specificaties 100 waanzinnige weetjes over wetenschap

100 waanzinnige weetjes over wetenschap

Auteur: Alex Frith & Minna Lacey | Uitgever: Deltas | juni 2020 | 9789044758665 | 128 pagina’s |Meer informatie vind je hier

Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.