Is er leven op je neus? – een boek over microben

Een tijdje geleden heb ik het bijzondere boek ‘Alles leeft’ mogen reviewen. Nu is hier een soort broertje van verschenen, het boek ‘Is er leven op je neus?’. In dit boek duik je de wereld van de microben in. En zul je ontdekken hoe onvoorstelbaar en interessant deze microben eigenlijk zijn!

Is er leven op je neus

Een wereld vol microben: is er leven op je neus?

Je ziet ze niet, maar ze zijn er wel. Microben leven overal! Op je neus, op je handen, in je buik en op de rest van de wereld. Gelukkig maar, want zonder microben zouden we niet kunnen overleven. We zouden niet kunnen eten of ademen! Dus ook al kunnen we microben niet zien, ze doen heel veel fantastische dingen voor ons. Wat dan precies? Dat ontdek je in dit boek!

Een informatief prentenboek voor jonge kinderen

Het boek ‘Is er leven op je neus?’ heeft een duidelijke link met het boek ‘Alles leeft‘ dat ik eerder al heb mogen reviewen. Waar het eerste deel vooral filosofisch was, is dit tweede deel echt een informatief prentenboek boordevol weetjes. En dat is wel heel tof, want over dit onderwerp is er voor jonge kinderen niet zo heel veel leesvoer beschikbaar. Nu dus wel! Wat ik echt goed vind aan dit boek, is dat het twee lagen heeft.

Het prentenboek is perfect voor jonge kinderen (dit is eigenlijk al heel duidelijk uit te leggen vanaf de kleuterleeftijd). Maar achterin het boek staat er bij elke plaat nog veel meer informatie. Zo heb je als oudere lezer (of als volwassene) ook nog zat interessante dingen te ontdekken. En niet zomaar een beetje, maar echt een hele hoop! Er staat zoveel boeiends in Is er leven op je neus, dat je dit boek ook goed zou kunnen gebruiken bij een spreekbeurt.

informatieboek

Ongelooflijke aantallen

Wat me het meest van dit boek Is er leven op je neus? is bijgebleven, is dat het echt om ongelooflijke aantallen microben gaat. Dat is eigenlijk niet voor te stellen. Maar daarvoor zijn de tekeningen en de vergelijkingen die daarbij zijn gebruikt, echt fantastisch. Zo maakt Christian Borstlap, de auteur en illustrator van dit boek, deze moeilijke materie toch een beetje meer begrijpelijk. Leuk feitje bij dit boek is trouwens dat de informatieve teksten achterin het boek, die meer toelichting geven, zijn geschreven door Ad Borstlap (de vader van de schrijver van het boek én microbioloog).

De tekeningen in Is er leven op je neus? zijn overigens weer echt fantastisch! Christian Borstlap tekent echt in een unieke en opvallende stijl. Dat maakt dit boek tot weer iets heel bijzonders, en zeker een aanrader voor in een schoolbibliotheek. Voor nieuwsgierige kids én volwassenen!

Specificaties ‘Is er leven op je neus?’

Auteur en illustraties: Christian Borstlap | Mede-auteur: Ad Borstlap | Uitgeverij: Moon/ Overamstel | 9789048861361 | juli 2022 | 56 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid grappig het leven humor interactief jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.