321 superslimme dingen die je moet weten over wetenschap

321 superslimme dingen die je moet weten over wetenschap, is de nieuwste editie in deze boekenserie voor nieuwsgierige kinderen. En hun ouders trouwens. Mathilda Masters, kinderboekenschrijfster, Angelique van Ombergen, neurowetenschapster en illustrator Louize Perdieus bundelen hun krachten samen in deze boekenreeks. Zo is er ook een 321 superslimme dingen boek over het klimaat, over dieren en over liefde en seks. Ik kende deze boeken nog niet, maar na het zien van deze versie over wetenschap ben ik fan. Een groot dik boek, vol met feiten, uitleg en soms ook grappige zaken. En de illustraties maken 321 superslimme dingen die je moet weten over wetenschap helemaal af.

321 superslimme dingen die je moet weten over wetenschap

321 superslimme dingen

Een review schrijven over 321 superslimme dingen die je moet weten over wetenschap, is nog niet zo makkelijk. Want 321 dingen laten zich moeilijk samenvatten. Gelukkig spreken de foto’s voor zich. Het boek staat vol met feiten, interessante ontdekkingen en informatie. Van de planeten en het heelal bijvoorbeeld. Maar ook over de natuur, de mens zelf en onze toekomst.

In 321 superslimme dingen staan heel uiteenlopende dingen over de wetenschap. Weet je bijvoorbeeld waarom planeten nooit vierkant kunnen zijn? Doordat elke planeet een ‘eigen’ zwaartekracht heeft, worden alle atomen van die planeet zo dicht mogelijk naar elkaar toegetrokken en ontstaat er altijd een soort bolvorm. En iets wat ik bijvoorbeeld echt niet wist: de meeste piramides staan helemaal niet in Egypte. Ik wist überhaupt niet dat er op andere plekken ter wereld echte piramides staan? In Egypte staan meer dan 100 piramides, maar in Soedan het dubbele. Hoe dat zit, kun je lezen bij superslimme ding 49!

Naar de toekomst

Het onderdeel over de natuur in 321 superslimme dingen is ook erg leuk. Wist je bijvoorbeeld dat de flamingo best op de mens lijkt? Ze hebben een vaste partner, maar ook vaste vriendschappen. En ze houden van gezelligheid, daarom staan ze bij elkaar. En onze eigen natuur als mens levert ook interessante vragen op. Je hebt vast weleens op een stilstaande roltrap gelopen: waarom is dat zo moeilijk, en levert het vaak gestruikel op?

In het hoofdstuk over de toekomst gaat het over artificial intelligence en over 3d printers. En robotvissen , robotbijen en een robotworm. Dit heeft verder geen toelichting nodig lijkt me: leuk om te lezen!

Ik heb 321 superslimme dingen die je moet weten over wetenschap met veel plezier gelezen en bekeken. Een leuk boek, zeker ook om er bij te pakken als je kind een vraag heeft. Of als er iets gezegd wordt op het jeugdjournaal bijvoorbeeld. Ik ben benieuwd naar de andere edities, dus ik die ga ik zeker bekijken.

Er is ook een leuk filmpje gemaakt van dit boek op ons Youtube kanaal!

Ook heeft kindreviewer Elias eerder de geschiedenis editie gereviewd

Specificaties 321 superslimme dingen die je moet weten over wetenschap

Auteur: Mathilda Masters en Angelique van Ombergen | Uitgever: Lannoo | Illustraties: Louize Perdieus | Februari 2022 | 9789401473736 | 302 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek


Anouk
Delen is enorm lief

Ik ben Anouk (40) en samen met mijn zoon Mels van 11 jaar lezen we graag wat af. Althans, ik lees alles wat los en vast zit. Papier en e-reader. Mijn zoon leest alles wat niet saai is. Naast schrijven en boeken verslinden, wandel ik ook graag. En soms met iets meer tempo, dan hardloop ik lekker door Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.