Spookweerwolven – Paul van Loon, een Dolfje Weerwolfje avontuur!

Spookweerwolven is een van de nieuwe boeken van Paul van Loon. Gastblogger Elias schreef weer op geheel eigen wijze zijn review hierover! Op een nacht, bij volle maan rennen er twee gedaantes door de straten. Een van de gedaantes is Dolfje Weerwolfje, de andere gedaante is Leo, Dolfje`s neef. Samen rennen ze naar het weerwolvenbos. Dolfje kijkt naar de maan.

Haar licht geeft Dolfje een gevoel. Dolfje huilt naar de maan, `Wat zou ik daar graag naartoe willen gaan zeg!’ fluistert Dolfje. `Neefwolfje, wat een superduperig idee wan jou! Zultst wij dat doen? Samen naar de maan? Samen op vankantstie! Ja? Dolfje neefwolfje en zijn eigenste neef Leo?’ Zei Leo. Dolfje zegt dat dat niet kan, Dan wijst Leo hem op een geheime grot. En dat, is het begin van een groot avontuur; spookweerwolven.

Spookweervolven

Ik vind Spookweerwolven echt typisch een boek voor kinderen van 6 tot 8 jaar, want voor kinderen onder de 6 jaar is het boek niet echt begrijpelijk, het is een echt voorleesboek omdat kinderen van 6 meestal nog niet zo goed kunnen lezen. En kinderen kunnen er mee leren lezen. in de tekeningen zie ik een ontwikkeling, ze zijn meer gevarieerd dan in de vorige boeken. Het is duidelijk geschreven, dat komt door de grootte van de letters, maar de letters mogen voor kinderen van mijn leeftijd wel wat kleiner dan dat ze nu zijn. Verder is het een mooi boek omdat Dolfje, Leo en Noura een grote reis maken.

Boekpresentatie bij Paagman in Delft

Er was trouwens 14 april een vertoning van Dolfje vanwege het nieuwe boek spookweerwolven. Dat was in boekhandel Paagman in Delft. Ik ging er met mijn vader en mijn zusje (6) naartoe zodat ik deze recensie kon schrijven. Er waren veel kleine kinderen bij alleen ik, en een jongen van ongeveer 9 jarige leeftijd waren de kinderen van een oudere leeftijdscategorie. 

Dolfje en Timmie waren er om een toneelstukje voor ons te doen. We gingen dansen en zingen, de kinderen vonden het heel leuk, maar bij het dansen konden ze het niet meer zo goed volgen. Maar ik zag ze wel genieten. Na dat toneelstukje mocht iedereen, als ze dat wilden op de foto met Dolfje en timmie. Mijn zusje was eerst een beetje bang voor Dolfje, maar is uiteindelijk toch nog op de foto met hem geweest. Ik had het boek Spookweerwolven natuurlijk bij me. Zo kon ik het alvast een beetje showen. Ik vond het niet zo erg dat het toneelstukje was gericht op de kleintjes. Want ja, het is een kinderboek.

In elk nieuw boek vertellen ze een kort stukje over wat er in Het eerste boek is gebeurt. Je hoeft niet per se de andere boeken te hebben gelezen om dit boek te begrijpen. Er komt nog een kleine flits van een ander nieuw boek over Dolfje in het verhaal. In mijn volgende recensie meer informatie over dit boek, “Meermonster”.      

Specificaties Spookweerwolven

Auteur: Paul van Loon | Uitgever: Leopold | 9789025876814 | maart 2019  | 112 pagina’s | meer info bij Bol of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

hoofd Spookweerwolven
Footer5
Elias
Delen is enorm lief

Mijn naam is Elias. Ik ben 12 jaar en hou van sporten zoals Rugby, toneelspelen en creativiteit. Ik ben altijd buiten behalve als ik aan het gamen ben. Zoals op de Wiiu. En ik vind het leuk om recensies te schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.