Letters leren is een eitje!

Onze dochter heeft steeds meer interesse in letters. Ze leest de cijfers en oefent al druk met klokkijken. Dat gaat haar steeds makkelijker zelf af en nu wil ze constant weten welke letter wat is. Maar hoe maak je letters leren nu makkelijk? Rita Cramers heeft de oplossing met haar boek Letters leren is een eitje! 

Letters leren is een eitje

Als kinderen 4 worden hebben ze vaak al veel interesse in letters. En ook al leren ze pas echt lezen in groep 3 toch kunnen de meeste in de kleuterklas al hun naam schrijven en soms ook nog andere kleine woordjes als mama papa opa en oma.

Veel juffrouwen zijn tegen het aanleren van letters voor de kleuterklas. Want kleuters moeten gewoon leren. Maar ja soms heb je gewoon een leergierig kind. Zelf vind ik het belangrijk dat kinderen wanneer ze ergens om vragen ook de informatie aangeboden krijgen. Op dat moment zijn ze er immers nieuwsgierig naar en staan hun hersens dus als sponzen open om die informatie op te slaan.

Andere manier van spellen

Zelf heb ik het alfabet altijd geleerd met de harde klanken, maar tegenwoordig doen ze dit anders. In plaats van Aa, Bee, Cee zeg je nu ah, bu, cu. Door de letters op deze manier uit te spreken vormen ze sneller een woord. Juh aa sshh is sneller jas dan Jee AA ess.

Letters leren is een eitje met ezelsbruggetjes

Rita bedacht een manier om haar eigen dochter letters te leren met leuke ezelsbruggetjes. Ik vind ze echt geweldig moet ik zeggen, ze staan in Letters leren is een eitje!

De b en d zijn nu super makkelijk uit elkaar te houden door het woord bed uit te beelden met je vingers bijvoorbeeld.

letters leren is een eitje met de b en d

De n past in je neus en de m heeft net als een kam meerdere puntjes en de w blijft vol met water staan.

o of oo

De j kan je je jas aan ophangen en de t kan een t-shirt aandoen.

Letters leren is een eitje! op deze manier. Zelf krijg ik er gewoon energie van als ik met dochterlief met dit boekje zit.

Het boekje Letters leren is een eitje! zit vol met flapjes om nog meer tips te lezen en ook de tweetekenklanken zijn vertegenwoordigt met hele handige tips om ze uit elkaar te houden en te leren.

Specificaties Letters leren is een eitje!

ei of ei leren lezen

Auteur: Rita Cramer | Uitgever: Rita Cramer Concept & Design | 9789082231700 | juni 2014 | 48 pagina’s

Webshop van letterslereniseeneitje.nl of te koop bij Bol meer informatie lees je hier

footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.