Bijbelverhalen voor kinderen, een tweetal boeken belicht

Bijbelverhalen voor kinderen. Er zijn best wel veel boeken die zich richten op verhalen over de bijbel. Gastblogger Delicia ging aan de slag met twee soorten bijbelverhalen voor kinderen. Boekjes voor de allerkleinsten en bijbelverhalen voor wat oudere kinderen.

hoofd Bijbelverhalen voor kinderen

Pasen feestdagen

De chocolade paaseitjes liggen alweer een tijdje in de winkel en, zoals ieder jaar rond deze tijd, de wilg van een van mijn collega’s wordt gesnoeid. Het is inmiddels een traditie geworden om daar dan op de thee te gaan en een paar zogenaamde Paastakken op te halen. Zoals de meeste feestdagen om tradities lijken te draaien en door sommigen zelfs familieverplichtingen of “(vr)eet-feesten” worden genoemd, wil ik zelf altijd even stilstaan bij het historische feit, hoe die dag ooit een feestdag is geworden. Oftewel: wat vieren we eigenlijk? Daarvoor pakken we de Bijbelverhalen voor kinderen erbij.

bijbelverhalen voor kinderen

Wat is Pasen?

Pasen is een christelijk feest. De christenen vieren dan dat Jezus is opgestaan uit de dood na zijn kruisiging een paar dagen eerder. “Oh ja”, denk ik meteen. Maar mijn zoontje van 2 jaar heeft dat natuurlijk nog niet. Hoe leg ik het aan hem uit en wat wil ik erover vertellen? Een boek vind ik altijd een prettig hulpmiddel, maar om hem nou rechtstreeks uit DE bijbel voor te lezen, lijkt mij niet echt voor de hand liggend. Maar met onderstaande boeken met bijbelverhalen voor kinderen kom ik vast wel verder.

bijbelverhalen voor kinderen

Bijbelverhalen voor de allerkleinsten

Deze kartonboeken vertellen alle vier een verhaal uit de Bijbel. Adam en Eva, De Ark van Noach, Mozes en het verhaal van Jezus. Deze serie is een perfecte kennismaking met de Bijbel. Voor kinderen vanaf 2 jaar.

Per boekje wordt in 10 bladzijden het verhaal verteld met daarbij kleurrijke, duidelijke tekeningen. Bij elk verhaal krijg ik de “Oh ja”-gedachte weer. Het roept herinneringen op aan mijn basisschooltijd, vooral bij het zien van de tekeningen in de boekjes. Ik zat op een christelijke basisschool en daar werd regelmatig gevraagd om een kleurplaat in te kleuren bij het verhaal wat de meester of juf voorlas in de klas.

bijbelverhalen voor kinderen
Bijbelverhalen voor kinderen

Favoriete boekje

Mijn zoontjes favoriet is De Ark van Noach, want daar staan de meeste dieren in en hij vindt het leuk dat er van ieder dier “tee” (twee) zijn.

In het boekje met verhaal van Jezus komt het Paas-verhaal voorbij. Het kan misschien lastig zijn om dit voor te lezen aan kleine kinderen. Tenminste, ik vond het zelf moeilijk om het woord “dood” voor het eerst hardop te zeggen tegen mijn zoontje. En het voelde een beetje raar om hem voor te lezen dat Maria ontdekte dat het lichaam van Jezus niet meer in het graf was en dat hij was opgestaan. Maar goed, de tijd zal leren wat mijn zoontje daarvan zal vinden.

Specificaties bijbelverhalen voor kinderen

Auteur: Diverse auteurs | Uitgever: Witte Leeuw | 9789492901088 | oktober 2018 | 12 pagina’s | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Bijbel voor kinderen

bijbel voor kinderen

Met deze bijbel voor kinderen, een bundeling van het Oude en het Nieuwe Testament, hebben de auteurs een duidelijk doel voor ogen: het toegankelijk en helder vertellen van eeuwenoude verhalen voor jonge kinderen over alledaagse mensen en hun verhouding tot God.

In het Oude Testament lezen we hoe God de wereld schiep en samen met Zijn volk op weg ging naar het beloofde land: een lange reis vol tegenslagen en gevaren. Het Nieuwe Testament vertelt over de stal waar Jezus werd geboren. We lezen hoe hij met zijn leerlingen rondtrok om de mensen over God te vertellen. Maar niet iedereen was daar gelukkig mee…

Sfeervolle illustraties Bijbelverhalen voor kinderen

Alex de Wolf maakte bij deze prachtige verhalen sfeervolle illustraties.

Bijbelverhalen voor kinderen

Ook in dit boek met Bijbelverhalen voor kinderen wordt geschreven over de dagen rond het Paasfeest. Het verhaal over de kruisiging waarin verteld wordt dat de moordenaars en Jezus aan het kruis worden geslagen, is nog niet geschikt voor mijn twee-jarige zoontje vind ik. Daarna gaat het over het lege graf van Jezus. Een spannend verhaal over bange soldaten met ernaast een bijbehorende tekening van de bliksemschicht die naar de aarde schoot.

De schrijvers zijn er in ieder geval goed in geslaagd om de lezers een verhaal echt mee te laten beleven! Ik haal bijbelverhalen voor kinderen met de Kerst wel weer eens uit de kast. Dan lees ik met liefde voor over Jezus die wordt geboren.

Overigens staan er nog wel meer mooie verhalen in, zoals in het voorwoord al wordt beschreven is deze bijbel toegankelijk gemaakt voor kinderen vanaf vier jaar.

Specificaties bijbelverhalen voor kinderen

Auteur: Marianne Busser & Ron Schroder | Co-auteur: Pieter van Winden | Uitgever: van Holkema & Warendorf | 9789000367658 | februari 2019 | 240 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.