Miljonairtje – een prentenboek over gelukkig worden van spullen

Kun je teveel spullen hebben? Vaak denk je dat je gelukkiger wordt van veel geld of spullen, maar Miljonairtje denkt daar anders over. Ze gaat een wandeling maken en gaat ontdekken of ze gelukkig kan zijn zonder spullen.

Miljonairtje

De wandeling van Miljonairtje

Op de dag dat ze níéts meer nodig had, besloot Miljonairtje een wandeling te maken. ‘Maar Miljonairtje,’ zei een marktman. ‘U kunt toch niet op pad gaan zonder tas?’
Misschien heeft hij gelijk, dacht Miljonairtje. Ook de bakker, de slager en de fietsenmaker konden Miljonairtje niet zomaar voorbij laten lopen zonder haar iets te verkopen. Zo verzamelde Miljonairtje steeds meer spullen. Had ze die dan tóch nodig…?

Waarvan word je gelukkig als je alles al hebt?

Miljonairtje heeft echt alles. Maar ze komt tot het besef dat ze eigenlijk niets meer nodig heeft. Want geluk zit toch niet in spullen? Maar gaandeweg verzamelt ze toch steeds meer spullen, omdat anderen het haar aan proberen te smeren. En Miljonairtje kan ook moeilijk ‘nee’ zeggen. Uiteindelijk krijgt iemand haar zelfs zo ver dat ze een kasteel op een eiland koopt. Maar als ze toch weer allemaal spullen heeft, komt ze erachter dat ze echt niets meer nodig heeft. En ze geeft daarom al haar spullen weer weg. En daar komt een hele leuke plottwist om de hoek kijken….

Miljonairtje

Een supergrappig boek van Erik van Os en Elle van Lieshout

Erik van Os en Elle van Lieshout ken ik als duo vooral van hun boekjes voor beginnende lezers. En een tijd geleden hebben ze het geweldige boek ‘Heertje en Meneertje‘ geschreven. En ook dit boek is weer echt supergrappig. Humor voert echt de boventoon in dit boek. Want Miljonairtje blijkt helemaal niet zo’n minimalistisch persoon te zijn die helemaal niets nodig heeft. En dat maakt het ook een heel leuk en grappig boek om het gesprek over hebzucht en materialisme met kinderen aan te gaan.

Ik vind de tekeningen in Miljonairtje heel mooi bij het verhaal passen. Het zijn echt illustraties die anders zijn dan je in andere prentenboeken ziet. De tekeningen zijn heel zacht, met pastelkleurtjes en echt mooi ondersteunend aan het verhaal. Miljonairtje is echt weer een voltreffer van dit schrijversduo. Ik kijk nu alweer uit naar hun volgende prentenboek!

Specificaties ‘Miljonairtje’

Auteurs: Erik van Os en Elle van Lieshout | Illustraties: Studio Monnikenwerk (Job van Gelder en Laury Tinnemans) | 9789047629412 | Uitgeverij: Rubinstein | april 2022 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.