Lotje en de heksenprinses, een magisch avontuur

Vaste volgers van mijn Facebookpagina hadden het al gezien. Ik ging op vakantie en nam mee: een grote stapel met boeken om te reviewen. Het eerste boek wat ik voorlas was het boek van Lotje en de heksenprinses. En dat had zelfs een reden waarom ik die uitkoos. 

Lotje en de heksenprinses

Lotje en de heksenprinses

Mensen die onze dochter kennen zullen haar soms een prinses noemen en soms een klein heksje. Ja ze is behoorlijk temperamentvol en is, als ze je eenmaal kent, totaal niet op haar mondje gevallen zeg maar. Heel handig voor als ze later volwassen is maar als kleuterpuber soms best wel pittig. Gelukkig zijn haar ‘heksen’ momenten maar van korte duur. Toevallig noemde ik haar vandaag weer even een klein heksje dus we kozen samen dit boek uit om voor te lezen voor het slapen gaan!

Lotje en de heksenprinses

Wat bijzonder!

Als kleintje komt logeren leest Lotje voor uit het sprookjesboek. In het Lotje en de heksenprinses is kleintje de prinses. Lotje tovert een een vliegend tapijt en samen gaan ze op avontuur! Alleen heeft de heksenprinses een beetje honger. Er schijnt een lichtje op de weg en aan de heksenmevrouw vragen ze wat te eten. Die vindt het zo bijzonder dat er een heksenprinses bij haar op bezoek komt dat ze daar wel wat voor heeft.

Nadat ze weer verder vliegen moet de heksenprinses een plasje doen. Er schijnt een lichtje op het water en van de heksenmevrouw op de boot krijgt ze een potje. Ook die vindt het zo bijzonder dat er een heksenprinses bij haar op bezoek komt.

Ze vliegen weer verder en nu is de heksenprinses moe. Maar er schijnen geen lichtjes meer op de weg of het water en ook de maan is weg. Maar dan is daar een ballonheks in een grote luchtballon die het zo bijzonder vindt dat er een heksenprinses is dat ze graag een ommetje maakt.

Bedtijd voor heksjes met lotje en de heksenprinses!

grote poster luchtballon lotje

Koffer op een bezemsteel

Wat wij dan weer heel bijzonder vinden is dat Lieve Baeten Lotje en de heksenprinses heeft gesigneerd met een bezemsteel met een koffer erop! Net alsof ze wist dat dit boek gelezen zou worden terwijl wij op vakantie zijn met de koffers! “Alleen hebben we geen bezem mee, hè mama! “

bezemsteel met koffer lieve baeten

Wat vinden wij er van?

De tekeningen in Lotje en de heksenprinses zijn prachtig en er is een hoop te ontdekken in de huifkar, boot en luchtballon. Tussendoor zijn de hemel tekeningen met halve pagina’s wat een leuk effect geeft aan het boek. Bijkomende verrassing was wel dat de luchtballon helemaal uitgeklapt kan worden als een groter poster.

Een van mijn vraagouders reageerde al dat haar dochter, van 3, groot fan was van de boeken van Lotje en de heksenprinses. Zelf kende ik de serie nog niet, maar ik kan mij dat heel goed voorstellen. Een leuk verhaal met grappige wendingen en geweldige illustraties waar je uren naar kunt kijken.

lotje en de heksenprinses is een nieuwe uitgave op groot formaat. Over de kracht van verhalen en voorlezen voor kinderen vanaf 4 jaar. Dit is het  vijfde en laatste heruitgave in de reeks van de Lotje-klassiekers van Lieve Baeten.

Specificaties lotje en de heksenprinses

Auteur: Lieve Baeten | Uitgeverij: De Eenhoorn | 9789462913028 | 32 pagina’s | maart 2018 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

hoofd Lotje en de heksenprinses
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.