Oppasser voor een dag – wat wil je later worden?

Wat zou je later willen worden? Veel kinderen denken aan een beroep als brandweerman, politieagent of juffrouw. Maar Pleun heeft nog geen idee. Als Pleun oppasser voor een dag wordt, weet ze daarna vast wat ze wil worden. Of toch niet?

oppasser voor een dag

Een dag in de dierentuin: oppasser voor een dag

Pleun weet nog niet wat ze later worden wil. Juf heeft het aan alle kinderen in de klas gevraagd, maar Pleun kan niet kiezen, en zijn zoveel leuke beroepen.
Als de school voorbij is loopt Pleun langs de dierentuin naar huis. Alle beesten zijn uit hun hok ontsnapt! Pleun komt in actie en wordt oppasser voor een dag.
De volgende dag vertelt ze in de klas over haar avontuur. Weet Pleun nu wat ze later worden wil?

dierentuin

Worden wat je wil

Het prentenboek ‘Oppasser voor een dag’ gaat over het thema beroepen. Met de Kinderboekenweek 2021 was het thema ‘Worden wat je wil’. Daar is deze titel toen voor geschreven. Helaas had ik dit boekje toen niet in de klas, want het is echt een leuk prentenboek. Maar gelukkig komt dit boek zeker nog wel eens van pas, want het thema ‘beroepen’ is echt een heel leuk thema om mee aan de slag te gaan in de kleuterklas. De meeste jonge kinderen zullen kiezen voor brandweerman, politieagent, juf, voetballer, piloot of dokter. Dit boek gaat voornamelijk over het beroep dierenoppasser in de dierentuin, en als je dit boek leest, kom je erachter dat dit toch ook wel een heel leuk en uitdagend beroep is!

De dierentuin op zijn kop

Want wanneer Pleun vanuit school naar huis loopt, hoort ze in de dierentuin vreemde geluiden. De dierentuin staat op zijn kop, en Jaap de oppasser is nergens te vinden. Daarom gaat Pleun direct aan de slag. Ze zet de dieren terug in hun hokken, doet de olifanten in bad, maakt foto’s met de dieren, geeft ze eten en verzorgt de zieke dieren. En uiteindelijk komt ze erachter waar Jaap de oppasser is gebleven.
‘Oppasser voor een dag’ is een vrolijk verhaal. De tekeningen zijn heerlijk kleurrijk en grappig. En voor kinderen is dit een leuk en spannend avontuur. Het einde van het boek vond ik echt wel heel grappig en onverwacht. Een superleuk boekje dus voor kleine dierenliefhebbers. Of voor kinderen die ook nog niet zo goed weten wat ze willen worden…

oppasser voor een dag

Specificaties ‘Oppasser voor een dag’

Auteur en illustraties: Leontine Gaasenbeek | Uitgeverij: Van Driel | 9789493200333 | 15 oktober 2021 | 36 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.