Een hoop vrienden samen staan we sterk

Boeken over vrienden zijn op dit moment een gewild thema bij de uitgeverijen. Dit komt natuurlijk door de kinderboekenweek waar thema vriendschap centraal in staat. In deze blog meer over een hoop vrienden samen staan we sterk

Een hoop vrienden – samen sterk

een hoop vrienden samen sterk

Een heel ander boek over vrienden, maar ook één met weinig woorden en veel sprekende tekeningen over vriendschap is het volgende: Een hoop vrienden – samen sterk

“O jee, wie zit daar vast in de modder? De dieren doen hun uiterste best en trekken zo hard als ze kunnen. De groten, de niet zo groten en de kleintjes. Help je mee? Dan komt – zwiep – alles weer goed.”

Na ‘Een hoop vrienden’ (2015) en ‘Een hoop vrienden – blijft samen’ (2016) volgde in februari van dit jaar het derde boek uit de geliefde en succesvolle prentenboekenreeks. De boeken zijn geschreven door Kerstin Schoene. Ook maakte zij maakte zelf alle tekeningen.

Zelf kende ik deze reeks boeken over vrienden nog niet. Normaal gesproken lees ik een boek dat ik niet ken zelf eerst even door voordat ik het aan mijn zoontje voorlees. Maar dit keer besloot ik mezelf ook te verrassen met de inhoud ervan.

nijlpaard in de modder

Lach op zijn gezicht

Bij het zien van één van de eerste plaatjes in hoop vrienden samen staan we sterk, kwam er al meteen een lach op het gezicht van mijn zoontje. Een paar ogen staarde hem aan en later in het boek werden dat er nog veeeeel meer! Dat vond hij wel wat: hij benoemde ze op zijn manier. Begon tegen ze te praten en “Maaaaa!” te roepen (wat hij sinds kort doet als hij dieren ziet). De dieren in het boek zijn getekend met herkenbare gezichtsuitdrukkingen. Je zou er als volwassene ook haast tegen gaan praten!

olifant
knuffelvriendjes boeken over vrienden

De lezer wordt tijdens het verhaal op een leuke manier actief betrokken bij het helpen van het dier dat vast zit in de modder. En later als een echte vriend beschouwd. Voor kinderen die aan het leren zijn om kleine opdrachten uit te voeren. En in het dagelijks leven overal mee willen helpen, zal dit hoop vrienden samen staan we sterk een prachtig avontuur zijn.

Een mooie bijkomstigheid na de afsluiting van het verhaal vond ik het verschil tussen de omslagen voor- en achterin het boek. Het ‘samen sterk’-motto wordt hierdoor nog even benadrukt.

Specificaties

Auteur:  Kerstin Schoene | Uitgeverij: De Eenhoorn | 9789462913059 | 32 pagina’s | maart 2018 | meer informatie vind je hier

Lees ook de review van het boek een hoop vrienden van dezelfde schrijver

Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en in het dagelijks leven werk ik in de zorg. Sinds eind 2016 ben ik moeder van mijn zoontje. Op de dagen dat ik vrij ben, ben ik vaak samen met hem buiten te vinden. Bijvoorbeeld hardlopend naast mijn zoontje, want sinds deze zomer kan hij zonder zijwieltjes fietsen! In de avonduren maak ik, na het voorleesritueel bij mijn zoontje, graag tijd om te schrijven. Al een aantal jaar zit ik in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schrijf niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vind het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.