Een hoop vrienden samen staan we sterk

Boeken over vrienden zijn op dit moment een gewild thema bij de uitgeverijen. Dit komt natuurlijk door de kinderboekenweek waar thema vriendschap centraal in staat. In deze blog meer over een hoop vrienden samen staan we sterk

een hoop vrienden samen sterk

Een hoop vrienden – samen sterk

Een heel ander boek over vrienden, maar ook één met weinig woorden en veel sprekende tekeningen over vriendschap is het volgende: Een hoop vrienden – samen sterk

“O jee, wie zit daar vast in de modder? De dieren doen hun uiterste best en trekken zo hard als ze kunnen. De groten, de niet zo groten en de kleintjes. Help je mee? Dan komt – zwiep – alles weer goed.”

Na ‘Een hoop vrienden’ (2015) en ‘Een hoop vrienden – blijft samen’ (2016) volgde in februari van dit jaar het derde boek uit de geliefde en succesvolle prentenboekenreeks. De boeken zijn geschreven door Kerstin Schoene. Ook maakte zij maakte zelf alle tekeningen.

Zelf kende ik deze reeks boeken over vrienden nog niet. Normaal gesproken lees ik een boek dat ik niet ken zelf eerst even door voordat ik het aan mijn zoontje voorlees. Maar dit keer besloot ik mezelf ook te verrassen met de inhoud ervan.

nijlpaard in de modder

Lach op zijn gezicht

Bij het zien van één van de eerste plaatjes in hoop vrienden samen staan we sterk, kwam er al meteen een lach op het gezicht van mijn zoontje. Een paar ogen staarde hem aan en later in het boek werden dat er nog veeeeel meer! Dat vond hij wel wat: hij benoemde ze op zijn manier. Begon tegen ze te praten en “Maaaaa!” te roepen (wat hij sinds kort doet als hij dieren ziet). De dieren in het boek zijn getekend met herkenbare gezichtsuitdrukkingen. Je zou er als volwassene ook haast tegen gaan praten!

olifant
knuffelvriendjes boeken over vrienden

De lezer wordt tijdens het verhaal op een leuke manier actief betrokken bij het helpen van het dier dat vast zit in de modder. En later als een echte vriend beschouwd. Voor kinderen die aan het leren zijn om kleine opdrachten uit te voeren. En in het dagelijks leven overal mee willen helpen, zal dit hoop vrienden samen staan we sterk een prachtig avontuur zijn.

Een mooie bijkomstigheid na de afsluiting van het verhaal vond ik het verschil tussen de omslagen voor- en achterin het boek. Het ‘samen sterk’-motto wordt hierdoor nog even benadrukt.

Specificaties

Auteur:  Kerstin Schoene | Uitgeverij: De Eenhoorn | 9789462913059 | 32 pagina’s | maart 2018 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Lees ook de review van het boek een hoop vrienden van dezelfde schrijver

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.