Maki’s zijn nooit moe! Een ondeugend verhaal met zoekelement!

De baby maki’s zitten vol energie en zijn altijd in voor een spelletje. Echter vinden de oudere van de groep dit niet altijd een goed idee. Ontdek zelf hoe het de maki’s vergaat en zoek tijdens het lezen naar de verschillende dieren en planten in Maki’s zijn nooit moe!

Maki's zijn nooit moe

Maki’s zijn nooit moe!

Maki’s zijn nooit moe is geschreven door Nico Vriesema en Tirza Beekhuis heeft de prachtige illustraties in het boek verzorgd! De twee onderstaande linkjes verwijzen naar de boeken die zij ook samen hebben uitgebracht onder de uitgeverij: Clavis.

De boeken zijn op dezelfde wijze geschreven en geïllustreerd. Er is altijd een wijze boodschap of mooie les in het boek te vinden die worden ondersteund door de rustige en tegelijkertijd levendig gedetailleerde illustraties.

In de laatste uitgave die is uitgebracht gaat het over een Maki familie die een middagdutje gaan doen. Echter vinden de baby maki’s dat niet zo’n strak plannen en proberen ze hier onderuit te komen. Lukt het hen om op ontdekking te gaan of zijn de oudere maki’s slim genoeg om ze tegen te houden..? Lees het nu in Maki’s zijn nooit moe!

De wijze lessen van een maki

Tijdens het lezen maak je kennis met de maki’s en de rangorde binnen hun familie. De ouderen staan bovenaan en de jongere hebben te luisteren. Dit lijkt een beetje op hoe het ook in de werkelijkheid gaat tussen ouders en kinderen. Hoe ouder de kinderen worden, des te meer eigenwijs- en ondeugendheid naar voren komt. Dit kan tot een bepaald punt als grappig worden ervaren maar heeft ook zo z’n beperkingen.

In Maki’s zijn nooit moe hebben de baby maki’s een ondeugend plannetje en willen zij deze uitvoeren. Achteraf komen zij erachter dat de bepaalde regels die gesteld zijn er niet voor niets waren. De ouderen blijven in deze erg rustig en geven hier een les mee. Een les die in het dagelijks leven ook vaak om de hoek komt kijken. Kinderen willen graag op ontdekking en niet alles geloven wat de ouderen adviseren. Zodra dit niet gebeurt kan er gekozen worden om ze het zelf te laten ondervinden en daar een les uittrekken.

Maki's zijn nooit moe

De speelsheid van de Maki’s

Een kinderboek lezen staat voor mij altijd samen met de illustraties. Spreekt de omslag mij al aan dan raak ik nieuwsgierig naar het verhaal. Ben ik na het lezen van de achterflap nieuwsgierig geworden naar het verhaal dan moet ik het boek hebben. Zo gelde dat ook voor Maki’s zijn nooit moe! Hieronder en in de rest van de blog heb ik een kleine inkijk van de illustraties gegeven. Laat je meevoeren in de speelsheid en karakter trekjes van de maki’s en geniet!

Mijn mening over Maki’s zijn nooit moe!

De reden dat ik dit boek erg graag wilde lezen was absoluut vanwege de illustratie doorlopend op voor- en achterzijde. Het zag er springlevend, plezierig en ondanks de simpelheid toch gedetailleerd eruit. Aan de binnenzijde wordt je dan ook absoluut niet teleurgesteld en is het samen een mooi geheel.

Op de laatste bladzijde vind je een zoekplaat met allerlei dieren die je achteraf terug kan vinden tijdens het lezen. Dit vond ik een erg mooie ontdekking en ben dan zeker ook terug gaan bladeren. Ik betrapte mijzelf erop dat ik tijdens het lezen al veel had gezien, maar niet alles. Door de zoekplaat ben ik opnieuw gaan kijken en kon ik nog meer genieten van hoe het geïllustreerd was.

Maki's zijn nooit moe

Specificatie Maki’s zijn nooit moe!

Auteur: Nico Vriesema | Illustrator: Tirza Beekhuis | Uitgeverij: Clavis | juli 2023 | 32 pagina’s | 9789044851595 | meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Maki's zijn nooit moe
Footer 8 met bol verwijzing
Kimberley
Delen is enorm lief

Hoi, ik ben Kimberley, geboren in 1998 en ik woon in Rotterdam. Ik werk fulltime in het onderwijs waar ik met veel plezier aandacht schenk aan boeken, voorlezen en leesbevordering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.