Oog in oog met een tijger – een nieuw deel van de Wisselaar

Een paar weken geleden las ik het eerste deel van de Wisselaar. En wat was ik enthousiast over deze nieuwe serie! Een ontzettend tof, spannend verhaal, en vooral heel origineel. In mijn recensie die ik schreef gaf ik toen al aan dat ik heel benieuwd was naar de rest van de serie, want het was duidelijk dat er nog veel spannends zou gaan volgen. Gelukkig hoefde ik niet lang te wachten, want het tweede deel van de Wisselaar ‘Oog in oog met een tijger’ is nu verschenen!

Oog in oog met een tijger

Op Wisselaarskamp: oog in oog met een tijger

Anders draait zich met een ruk om. En dan is het net of zijn hart ontploft. Achter hem staat de tijger…

Anders is een Wisselaar. Hij kan van leven ruilen met anderen die zijn hulp nodig hebben of die iets spannends moeten doen. In het eerste deel heeft hij dit ontdekt. In dit tweede boek gaat hij op Wisselaarskamp. Daar komen allemaal kinderen die net als Anders een Wisselaar zijn. Ze trainen daar op allerlei opdrachten. Maar dan krijgt hij tijdens het Wisselaarskamp een levensgevaarlijke opdracht en staat hij oog in oog met een tijger….

oog in oog met een tijger
inhoudsopgave

Een supergoed vervolg

Ik was ontzettend enthousiast na het lezen van het eerste deel van de Wisselaar. Dat deel heette ‘Vertel niemand wat je gaat doen’. Deze zin kwam een aantal keer terug, want je Wisselaarschap moet je strikt geheim houden voor gewone mensen. Anders is de enige Wisselaar in zijn gezin, dus kan zijn geheim met niemand delen. Veel Wisselaars die hij op het kamp ontmoet, hebben wel een ouder die ook een Wisselaar is.

In dit deel leert Anders op het kamp dus nieuwe kinderen kennen die ook een Wisselaar zijn, en moeten ze allerlei spannende opdrachten doen. Het verhaal heeft een eigen afgerond onderwerp (het kamp), maar de verhaallijn die in het eerste deel is opgezet, gaat verder in ‘Oog in oog met een tijger’. Zo zie je hoe Anders zich ontwikkelt als Wisselaar, gaat zijn zoektocht naar zijn verdwenen moeder verder én ontdekt hij in dit deel dat er ook Verwisselaars zijn, die verkeerde bedoelingen hebben. En nu ben ik dus weer heel benieuwd hoe dit verder zal verlopen, dus ik wil wel heel graag het volgende deel ook weer lezen!

Ben je benieuwd naar het eerste deel? Lees dan zeker onze recensie en bekijk hieronder de trailer van het boek!

Vlot leesbaar

De Wisselaar ‘Oog in oog met een tijger’ is een heerlijk boek. Lekker spannend, vlot geschreven en doordoor heerlijk  leesbaar. Je wil gewoon doorlezen. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar die houden van spanning, avontuur en fantasie. Het boek is geschreven door Maren Stoffels en de illustraties zijn van Geert Gratama. De illustraties zijn echt heel leuk, en een verrijking van het verhaal. Ik vind de titel van dit boek ‘Oog in oog met een tijger’ niet helemaal de lading van het boek goed dekken. Natuurlijk komt Anders tijdens een Wisselopdracht oog in oog met een tijger te staan, maar dat is slechts een klein moment in het boek.

Het Wisselaarskamp is het overkoepelende thema, dus daar had wat mij betreft wel wat van in de titel mogen terugkomen. Ook dit tweede deel van de Wisselaar heb ik weer razendsnel uitgelezen, en nu ben ik vooral heel benieuwd wanneer het derde deel uitkomt! (en hoeveel delen er in totaal zullen verschijnen)
Laat dat nieuwe deel maar komen!

oog in oog met een tijger

Specificaties ‘De Wisselaar – Oog in oog met een tijger’

Auteur: Maren Stoffels | Illustraties: Geert Gratama | Uitgeverij: Leopold | 9789025885298 | Augustus 2023 | 176 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

1 reactie

  1. Ik heb net ook deel 2 gelezen en ik ervaar precies hetzelfde! Spannend weer, ben ook benieuwd naar het vervolg en de titel vond ik ook minder passend. Maar wat de titel dan wel had moeten zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.