Het vrolijkste en grootste boek van alle voertuigen – een geschiedenis op wielen

Een heel groot boek over alles op wielen, van de oudheid tot de toekomst. Dat is wat dit kleurrijke kijk- en zoekboek van Tom Schamp ons biedt. Een boek om heel lang van te genieten. Want dit vrolijkste en grootste boek van alle voertuigen staat echt boordevol plaatjes en weetjes. Over bijvoorbeeld de uitvinding van de postkoets en de eerste automobiel. Maar ook treinen, fietsen en bussen komen aan bod. Dus voor de echte fans (4+) van alles met wielen een echte aanrader.

Van de uitvinding van het wiel tot de voertuigen van morgen

hoofd

Bijzondere uitvindingen van allerlei voertuigen

Wat hebben het paard van Troje, de Harvey Davidson, de stoomtrein en een skateboard met elkaar gemeen? Allemaal hebben ze wielen, en brengen ze ons van A naar B! En het zijn ook allemaal hele knappe, leuke en originele uitvindingen. Als je het in een tijdlijn achter elkaar ziet, valt pas op hoeveel de mensheid al heeft bedacht om zichzelf te verplaatsen.

In dit boek wordt de hele geschiedenis van wielen in beeld gebracht. Bij het eerste hoofdstuk over de oudheid lezen we dat eigenlijk niemand weet wie wanneer precies het wiel uitvond. De oudste wielen waren van hout en bestaan dus niet meer. We kijken onze ogen uit bij alle plaatjes en weetjes op deze eerste bladzijde. Daar lezen we bijvoorbeeld ook over allerlei mythes, zoals de Noorse god Thor en het Griekse paard van Troje. Maar dit is nog maar het begin van het vrolijkste en grootste boek van alle voertuigen!

Het wiel staat in heel wat culturen symbool voor het leven als een eeuwig terugkerende cyclus.

Het vrolijkste en grootste boek van alle voertuigen

Weetjes- en zoekboek

Kat Otto en beer Brutus nemen ons op iedere bladzijde mee op reis door de geschiedenis. Van de koetsen, naar de stoomtrein, de fietsen en de eerste auto’s. Het is eigenlijk onmogelijk om alles in één keer te bekijken, zo vol staat het vrolijkste en grootste boek met voertuigen. En het is ook zeker leerzaam. Wie maakte bijvoorbeeld de eerste automobiel, en wat waren Woodies?

De pagina met de racewagens is wel één van onze favorieten. Een mooi overzicht van de ontwikkelingen van de Formule 1 bolides. De auto met de rode stier en Max op het spatbord vinden we top getekend. Een boek met veel leuke (woord)grapjes, allerlei weetjes, en vooral heel veel plaatjes. Het is speels en kleurrijk geïllustreerd door auteur Tom Schamp. Maar ook de extra zoekopdrachten zijn erg leuk. De geheel-ter-zijde-rupsen zijn een uitdaging hoor om te vinden. Zo ook de vogels Merel en Merol. Grappig!

En hoe zouden de voertuigen van de toekomst eruit zien? Zijn jullie ook zo benieuwd?

Dit vrolijkste en grootste boek over voertuigen is leuk én leerzaam voor kinderen vanaf 4 jaar. Vaak vinden ook oudere kinderen het nog een uitdaging om te zoeken. Dus zeker wel t/m 10 jaar geschikt! 

Specificaties Het vrolijkste en grootste boek van alle voertuigen

Auteur: Tom Schamp | Uitgeverij Lannoo | 9789401476553 | april 2022 | 46 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

achterkant
footer 5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.