Paternoster – een gruwelijk spannende thriller

Hoera! Paternoster is de nieuwste thriller van Luc Vos. Na Zeven gelezen te hebben, kan ik alleen maar juichen als ik ook dit boek mag recenseren voor StoerLeesVoer. Want wat een goede thriller was dat! Zeven was de eerste in de Anne Verelst serie, en dit boek is de tweede. Wat mij betreft smaakt het naar meer en kan ik absoluut niet wachten op het derde deel. Houd je van thrillers? Schuw je een beetje gruwelijkheid niet? Dan is deze serie een echte aanrader!

Paternoster

Paternoster

Meerdere instanties worden zenuwachtig als de ene na de andere priester dood wordt teruggevonden. Gruwelijk vermoord. Motief en dader blijven lange tijd onbekend. De druk op Anne Verelst en haar team stijgt als het tempo van de moorden wordt opgedreven en de onderliggende drijfveer pijnlijk duidelijk wordt. Komen ze op tijd om meer onheil te voorkomen? Werken alle betrokkenen mee of gebeuren er acties buiten Annes controle?

Een complexe race tegen de tijd waarbij persoonlijke trauma’s van mensen dicht bij het onderzoek de voortgang niet bevorderen.

Anne Verelst-serie

Luc Vos schreef met Paternoster het tweede boek uit de Anne Verelst serie. Een serie over rechercheur Verelst die gruwelijke zaken voor haar kiezen krijgt. In dit tweede deel doet ze dit samen met Jean Martens, een zeer ervaren collega. De boeken zijn ook zeer goed onafhankelijk van elkaar te lezen. Je mist geen informatie als je dit doet.

Een opvallend detail is dat deze nieuwste thriller qua chronologie vooraf gaat aan Zeven. Dit is mooi gedaan, want ik zie inderdaad dingen terugkomen en er worden ook vragen beantwoord die ik had bij het eerste boek uit de serie. In Paternoster heeft Martens een grotere rol en is Anne Verelst nog meer zoekende naar haar positie.

Zeven, deel 1 van de Anne Verelst-reeks, werd verkozen tot ThrillZone Beste Nederlandstalige debuut, eindige op de derde plaats bij de VN Publieksthriller van het Jaar en staat op de shortlist van Beste Nederlandse Vrouwenthriller 2022. Ik verwacht dat ook Paternoster hoge ogen gaat gooien in het komende jaar.

Paternoster start direct spannend

Net als in Zeven heeft Luc Vos mij vanaf de eerste bladzijde ’te pakken’. Het boek start razendspannend en met een hoog tempo. Dit wordt niet in het gehele boek volgehouden, maar de cadans in het boek blijft prettig. Paternoster is een echte politiethriller, die qua informatie over de plaats delict zeer expliciet is. Daar moet je dus wel tegen kunnen. Maar ik vind het juist een sterk deel van het boek.

Paternoster gaat over misbruik in de katholieke kerk. Dit is een actueel thema. Ik vind het dan ook heel goed uitgewerkt in dit boek. Het blijft fictie en dat is ook prettig in deze thriller. Luc Vos doet daarbij geen uitstapjes naar specifieke actuele informatie. Het is mooi hoe de auteur ons een inkijkje geeft in de beweegredenen van de dader, door ook vanuit daderperspectief te vertellen in een aantal hoofdstukken. Dit brengt ook verwarring met zich mee, bij de personages en bij mij als lezer, want ergens kan ik ook nog wel meegaan in de argumentatie.

Het einde van Paternoster vond ik sterk. Het eindigt onverwacht, wat ik niet meer had gedacht tijdens het lezen. Ik had namelijk al een tijdje een idee hoe het zou aflopen. Absoluut een pageturner, dit boek!

Anne Verelst serie Luc Vos

Specificaties Paternoster

Auteur: Luc Vos | Uitgever: LetterRijn | 320 pagina’s | juni 2023 | 9789493192690 | meer informatie bij je lokale boekhandel of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Linda
Delen is enorm lief

Mijn naam is Linda en alles in mijn leven is verbonden met kinderboeken. Ik ben getrouwd met een hogeschooldocent taal en ben moeder van 3 kinderen in de basisschoolleeftijd. Ik werk als directeur op een basisschool en daar mag ik elke ochtend een half uur lezen om, samen met de kinderen, mijn team en onze schoolhond, de dag fijn te beginnen. Ik praat graag over boeken en ik neem jullie graag mee in mijn leesbelevenissen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.