Boven op Stanktop – Geronimo Stilton een spannend avontuur

Wij hebben de boeken van Geronimo Stilton pas net ontdekt, maar zijn nu al fan. Al kan ik mij ook indenken dat sommige kinderen het lastig vinden lezen. Mijn creatieve beelddenk brein smult namelijk van de verschillende lettertypen en de gekleurde woorden die worden gebruikt in de spannende verhalen. Zo ook in Boven op Stanktop. Een avontuur op het Kerstfestival.

Geronimo Stilton kerstboek

Boven op Stanktop

Geronimo Stilton is de directeur van de krant De wakkere muis. Het is bijna Kerst en hij is er helemaal vrolijk van. Hij zingt zelfs een mooi liedje over deze tijd van het jaar en vriendschap. Dan wordt er op de deur geklopt, het is Klem verkleed als Kerstman. Hij stelt Geronimo allemaal vragen over zijn vrienden, familie en collega’s. Over samen op vakantie gaan naar de bergen?

Iedereen staat voor de deur en is dolblij met dit goede idee van Geronimo. Alleen de beste muis snapt er geen poot van! Klem, de neef dus van Geronimo had alles geregeld. Een heel hotel afgehuurd op de berg boven op Stanktop, er stond zelfs een enorme bus voor de deur waar iedereen inpastte.
Maar ja is Geronimo hier nu blij mee of niet?

Walmalm

In Walmalm aangekomen, boven op Stanktop kwamen ze aan bij het mooie hotel. Geronimo, bezorgd om de gigantische rekening, moest zijn kamer delen met Klem. Walmalm stond bekend om zijn muizenissige skipistes, maar je kon ook sleeën of langlaufen of op de ijsbaan. En natuurlijk genieten van het beroemde Kerstfestival.

De volgende ochtend werd de arme Geronimo ruw wakker gemaakt door zijn neef. Niks uitrusten op vakantie. Hij werd meegenomen in verschillende liften om aan verschillende afdalingen te beginnen.

Maar wederom leek Geronimo niet blij boven op Stanktop. Hij verloor zijn handschoenen, kon duidelijk niet skieën en rolde als een sneeuwbal de berg af. Alsof dat nog niet genoeg was werd hij ook nog meegenomen naar langlaufen, de bobsleebaan en de schaatsbaan. Eindelijk had Klem door dat wintersport niks voor Geronimo was.

Wat ik heel plezierig vind aan al deze winterse activiteiten dat er duidelijk in kadertjes werd uitgelegd wat het is. Ideaal voor kinderen die nog nooit op wintersport zijn geweest.

Rust! boven op Stanktop of niet?

Eindelijk kan Geronimo boven op Stanktop doen waar hij zelf zin in heeft. Even lekker sleeën, sneeuwpoppen maken en genieten. Maar hij heeft wel het gevoel dat hij gevolgd wordt de hele tijd. Maar hij ziet niets anders dan een sneeuwpop met een wortel als neus. Vreemd..
Terug bij het hotel zijn er vreemde dingen aan de hand. De kerstverlichting is uit, de brievenbus met brieven voor de Kerstman is weg, de banner van het Kerstfestival is weg. De dirigent is ziek, de muziekinstrumenten beschadigd en nog veel meer. Ohw nee! En wat doet die sneeuwpop met wortel opeens in zijn kamer?

Geronimo Stilton

Samen met speurneus op onderzoek uit

Samen met Speurneus gaat Geronimo opzoek naar de saboteur van het Kerstfestival! Weg vakantie, weg rust, hij moet het Kerstfeest redden!

En dat kan natuurlijk maar op 1 manier, de Stilton manier! Onderweg ontdekten ze allerlei vreemde dingen, zoals een hamer met MN erop, een zonnebril, een voetafdruk met hakken.

DIY redt Kerst missies

Achterin het verhaal Boven op Stanktop staan er verschillende DIY redt Kerst missies, van een deurhanger maken, kerstwindlicht en een vervanger voor de brievenbus voor de kerstwensen en nog een paar anderen. Leuk om te doen in de klas of thuis. En ook nog 2 recepten voor koekjes en taart! Dat is boffen zeg.

En wie zou denk je de meesterbakker van het muizeneiland zijn geworden? Wie was nou de persoon die het Kerstfestival probeerde te saboteren? 1 ding verklap ik, het komt allemaal op zijn muizenpootjes terecht!

Specificaties Boven op Stanktop

Geronimo Stilton

Auteur: Geronimo Stilton | Uitgever: Tdm Publishing | 9789059248571  november 2020 | 128 pagina’s | meer informatie vind je hier

footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.