Met de bus – Marianne Dubuc, een rustig fantasievol prentenboek

Met de bus is een lief en prachtig geïllustreerd prentenboek over een meisje dat voor het eerst helemaal alleen met de bus naar haar oma gaat. De eerste pagina ziet er zo lief uit en rustig uit dat ik erg nieuwsgierig ben naar de rest van het verhaal. Mooie potloodtekeningen een witte bus en bushalte 18. Hoe zal de reis met de bus gaan voor dit meisje?

met de bus

Op reis met de bus

Uiteraard doet de titel al vermoeden dat het meisje een reis maakt. Dit past natuurlijk helemaal in het thema van de kinderboekenweek. Op de tweede prent zien we dieren in de bus zitten, het meisje zwaait naar mama en zegt dat ze braaf zal zijn. Ze heeft een mandje bij zich en draagt een rode jas en is onderweg naar haar oma. De vergelijking met roodkapje is snel gemaakt, al gaat ze niet lopend door het bos, maar is ze op reis met de bus.

Dieren en mensen

Het meisje praat wat met de oma kat die naast haar zit, of zal ze het denken wat we lezen? Van een geit krijgt ze een mooie bloem. De reis gaat verder door het bos. Er stappen onderweg allemaal mensen en dieren in en uit. In het bos stapt ook de familie wolf in en gaan mee met de bus.

Ondertussen deelt het meisje een koekje met het kleine wolfje. Dan rijdt de bus een tunnel in en alles wordt donker. Wie heeft het licht uitgedaan? Maar huh als ze de tunnel uitkomt zit ze op de plek van iemand anders. Hoe komt dat nu? Nu leest opeens de beer een krant en iemand anders draagt opeens een blauwe hoed.

Dan stapt ook bever in met een enorme doos. en ook een vos in een grote jas. Kijk uit! Een dief. De zakkenroller wordt betrapt voor hij echt kan pikken. Stelen mag niet!

Eindelijk is ze dan bij oma. En ze heeft heel veel te vertellen!

Lief en rustig

Een mooi, rustig en lief prentenboek over wat je allemaal mee kunt maken als je op reis gaat met de bus naar bijvoorbeeld je oma. Natuurlijk stappen er in het echt geen mensen in de bus, maar daar kijken kinderen prima doorheen. Mooi is dat er ook aandacht wordt besteed aan mogelijke zakkenrollers die in het openbaar vervoer wel vaker actief zijn.

Een prentenboek voor kleuters.

Internationaal bekend

Marianne Dubuc is internationaal succesvol met De leeuw en het vogeltje, Boven op de berg en de boeken over Postbode Muis. Met de bus was onder meer genomineerd voor de Duitse Jeugdliteratuurprijs.

Specificaties Met de bus

Auteur: Marianne Dubuc | Uitgever: Querido | Vertaald door Jacques Dohmen | 9789045123707  | september 2019 | 48 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

met de bus
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.