Broers en zussen in en om het ziekenhuis, een doeboek

Het zal je maar gebeuren als kind. Je broer of zus wordt (chronisch) ziek en verblijft veel in het ziekenhuis. Met maar liefst 690.000 kinderen  in Nederland en Vlaanderen met een (chronische) ziekte is de kans groot dat jij zo iemand in je omgeving kent. Daarom werd er een nieuw boek uitgebracht voor broers en zussen in en om het ziekenhuis. 

broers en zussen in en om het ziekenhuis

Broers en zussen in en om het Ziekenhuis

Broers en zussen zijn betrokken bij de zieke maar hebben het zelf ook moeilijk, de ziekte heeft vaak ook op hun leven een enorme impact. Ouders zijn vaak druk met zorgen voor het zieke kind en zaken regelen om op werk en thuis alles op de rit te houden. Broers en zussen willen gezien worden, maar durven veelal niet veel voor zichzelf te vragen. Om hun ouders niet verder te belasten stoppen ze hun gevoelens vaak weg.

Broers en zussen in en om het ziekenhuis geeft die broers en zussen een boost: een duwtje in de rug. Tijd voor de broers en zussen om aan het woord te komen!

Het PRAAT KLETS DOE boek helpt de broers en zussen om te begrijpen wat er gebeurt en om er met anderen over te praten: Hoe het is, voor hen.

  • 21 verrassende PRAATvragen, zoals:
    – Wat wil je uitvinden om je broer of zus te helpen?
    – Hoe wil je het ziekenhuis fijner maken voor jezelf?
  • 21 interessante KLETSverhalen om over verder te praten: van oudere broers en zussen en professionals in & om het ziekenhuis vertellen wat zij precies doen.
  • 21 keer DOEN: ter afleiding, voor als je je verveelt of om lekker niets te doen.

Kijk het boek maar eens in! 

Anjet van Dijken

Mr Anjet van Dijken schreef Broers en zussen in en om het ziekenhuis voor het Brussen Boost Project van Stichting Kind en Ziekenhuis. Zij heeft een blinde, verstandelijk gehandicapte broer. Anjet schreef het eerste Nederlandse broers- en zussenboek, is co-auteur van de ‘Quickscan naar de Ondersteuningsbehoefte van Brussen’ van het Nederlands Jeugdinstituut en initieerde onder andere de succesvolle Lotje&co brussen op Facebook.

Brussen Boost Project

Het broers en zussen in en om het ziekenhuis boek vormt de start voor het  Brussen Boost Project onder leiding van Stichting Kind en Ziekenhuis.

Dit project zorgt er voor dat broers en zussen van kinderen met een chronische aandoening ook centraal staan. Het doel is om op termijn voor aanpassing te zorgen van de criteria voor familie- en kindgerichte zorg. Het project werd mede gefinancierd door Fonds Nuts Ohra – Zorg én Perspectief.

30 september is het nationale Brussendag en Broer en Zus dag. Dit is overigens geïntroduceerd door Giel!

Specificaties Broers en zussen in en om het ziekenhuis

Auteur: Anjet van Dijken | Uitgeverij: LannooCampus |  9789401438285 | 128 pagina’s | september 2017 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.