Met opa door Europa, een leuk AVI E5 leesboek

Met opa door Europa is een leuk leesboek voor de bovenbouw in het thema van de kinderboekenweek. In het boek staan 14 hoofdstukken om te lezen en er is een pagina met tips voor je boekenbeurt. Best handige tips al zeg ik zelf!

hoofd met opa door europa

Met opa door Europa met…

Eerst leren we nog even de personen kennen die met opa door Europa gaan reizen. Bien kan goed dingen verzinnen, of je nu pech hebt onderweg of… Wout is het broertje van Bien en houdt er niet zo van om nieuwe dingen te proberen. Opa Jef was vroeger kok in een groot restaurant. Mama Els is de moeder van Bien en Wout en de dochter van Opa Jef. Mama Els is gescheiden van de papa van Bien en Wout. De reis door Europa gaat met de kampeerbus. Die kon opa Jef kopen doordat hij heel veel geld won met een lot die Bien en Wout hem gaven voor zijn 70ste verjaardag. Daarom gaan ze nu een lange reis met opa door Europa maken.

Verrassing

Als opa met een verrassing, de oude kampeerbus, voor de deur staat is moeder Els niet zo blij met de uitnodiging om in de vakantie op pad te gaan met zijn viertjes. Maar toch gaan ze met opa naar Europa!

Samen knappen ze de bus op en de route wordt uitgestippeld. Door België naar Frankrijk en uiteindelijk Italië. De volgende ochtend vertrekken ze vroeg op pad. Met mama en opa door Europa op reis, Bien en Wout hebben er zin in!

Ze hebben een hele lijst met dingen gemaakt die ze graag willen doen en zien. Van de Zwitserse bergen tot kamperen aan zee. Ze gaan op de bonnefooi en weten nooit van te voren waar ze zullen slapen. Best spannend, maar wel leuk!

Vriend in Brussel

De eerste stop is bij een vriend van opa die in Brussel woont. Manneken Pis. Een klein mannetje dat heel veel plast 😉 Daarna gaan ze naar opa zijn favoriete restaurant in Brussel. Mama kijkt niet zo blij, want ze hebben niet veel geld en moeten eigenlijk gewoon elke dag zelf koken. Ze is natuurlijk bang dat opa zijn favoriete restaurant een dure is, maar het is Frieterie Anneke. Een patatzaak! Met opa door Europa.

In Luxemburg spreken ze 3 talen, Nederlands Frans en Duits. Het is een klein land waar ze snel doorheen rijden. Op de camping in Frankrijk kan Bien niet slapen in het tentje. Ze heeft een volle blaas, maar durft niet in het donker naar het wc huisje te gaan.

Komt dat goed…?

Na 3 dagen zijn ze weer onderweg met opa door Europa. Nu richting Zwitserland. Ze komen over een berg waar altijd sneeuw is na een kort sneeuwballengevecht rijden ze door. Als ze net in Italië komen sputtert de motor. Er komt zwarte rook uit. Pech onderweg.

Nu moeten ze de wegenwacht bellen, maar opa is geen lid van de ANWB. Zal het nu wel goedkomen? Kunnen ze wel Itialiaans spreken? Of verstaan Italianen Engels? Komt het goed? Ojee met opa door Europa..

Er komen in elk geval nog mooie momenten aan, maar ze worden ook bestolen.. Dit alles en meer kun je lezen in het leuke boek met opa door Europa.

Specificaties met opa door Europa

Auteur: Tamara Bos | Uitgeverij Zwijsen | 9789048732937 | november 2017 | 58 pagina’s | AVI E5 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

met opa door europa
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.