Handelaar in leugens – een actiethriller

Ik had zin in een boek vol actie, dus trok ik Handelaar in leugens van Steven James uit mijn boekenkast. Deze stond mij al een tijdje aan te staren. Ik heb het geluk dat ik veel verschillende genres mag lezen voor StoerLeesVoer, dus ik kan kiezen waar ik zin in heb. De cover straalt één en al actie uit. Mooi kleurgebruik in een Amerikaanse ‘vibe’. Ik kijk echt uit naar dit boek!

Handelaar in leugens SLV kader

Handelaar in leugens

Hoe ver zou jij gaan voor gerechtigheid?

Travis Brock werkt bij het Amerikaans ministerie van Defensie en heeft een onfeilbaar fotografisch geheugen. Hij kampt echter met een tragisch verlies: zijn vrouw is omgekomen bij een onverklaarbare brand. Wanneer Brock een jaar later een nieuwe ontdekking doet, besluit hij alles op alles te zetten om de waarheid te vinden. Zelfs als hij daarbij het risico loopt zichzelf te verliezen. In Handelaar in leugens zien we waar dat toe gaat leiden.

Al snel raakt Brock verwikkeld in een gevaarlijk kat-en-muisspel, waarbij een stel huurmoordenaars hem op de hielen zit en een terreuraanslag gaande is. In een bloedstollende race tegen de klok bundelt Brock zijn krachten met een voormalig geheim agent. Maar dan blijken zelfs zijn vertrouwelingen het op hem gemunt te hebben. Lukt het Brock om de strijd tegen terrorisme te winnen en het recht te laten zegevieren?

Steven James

Steven James is een Amerikaanse bestsellerauteur. Hij heeft al meer dan veertig boeken op zijn naam staan. Hij ontving verschillende nationale en internationale prijzen voor zijn werk. In Nederland is hij onder andere bekend van zijn succesvolle serie over FBI-agent Patrick Bowers*.

Handelaar in leugens is een thriller over Travis Brock. De ondertitel doet vermoeden dat er een serie aan gaat komen rondom dit personage. Ik heb wat research gedaan naar de Amerikaanse uitgave en zie inderdaad dat deze wordt aangekondigd als deel I in de Travis Brock serie.

Bladspiegel thriller 2 volle pagina's Steven James

Veel actie in Handelaar in leugens

Actie wilde ik en actie kreeg ik in Handelaar in leugens. Vanaf het begin staat de actiehendel op ‘aan’ en gebeurde er van alles. Het boek is opgedeeld in verschillende delen, waarbij ik deel I zelf het best vond. Ik werd direct meegezogen in het verhaal en kon het boek echt niet wegleggen. De emotiebeschrijvingen, details en tegelijkertijd ook de vaart van het verhaal maakten dat ik bladzijde na bladzijde bleef verslinden.

Na een tijdje werd dit voor mij wat ingewikkelder. Ik heb langere tijd gezocht naar een reden hiervan. Uiteindelijk denk ik dat het de details zijn die mij wat hebben laten afhaken. Dit is overigens echt heel persoonlijk, ik kan mij namelijk ook goed voorstellen dat er mensen zijn die hier van smullen. We volgen de hoofdpersoon Travis Brock in zijn werk bij het Ministerie van Defensie. Hier komen heel wat technische termen bij kijken, welke ik soms niet goed kon plaatsen. Dit zorgde ervoor dat ik af en toe moest teruglezen, wat vanzelfsprekend de vaart er wat uithaalt.

Naast gedetailleerde beschrijvingen en technische termen bevat Handelaar in leugens ook best wat personages. Ook dit is een kenmerk van een thriller die actie beschrijft in het Amerikaanse Pentagon, terrorisme en politiethrillers, dus liefhebbers hiervan zullen dit juist heel goed vinden aan dit boek. Normaal gesproken ben ik ook zo’n liefhebber namelijk, ik kan mij daar dan ook goed in verplaatsen, maar je hebt wel wat ‘mentale ruimte’ nodig om alles in je op te nemen. Op dit moment had ik meer behoefte aan een ‘lekker wegleesboek’, dat is Handelaar in leugens voor mij niet.

Geheimen

Wat ik erg sterk vind aan Handelaar in leugens is de balans die de personages moeten vinden in geheimhouding, vertrouwen en strategische keuzes maken. Steven James weet dit samenspel heel mooi te beschrijven en doet je als lezer ook bedenken wat ‘gerechtigheid’ eigenlijk is. Is hier een vaste definitie voor, of is dit eigenlijk voor elke deelnemer aan dit verhaal anders? En wat is het voor mij? Interessante gedachten die worden aangewakkerd door het lezen van dit boek.

In het nawoord van het boek gaat Steven James hier zelf ook nog even op in. Het volgende citaat vind ik daarbij heel treffend:

Nawoord Steven James in Handelaar in leugens

Specificaties Handelaar in leugens

Auteur: Steven James | Vertaling: Gerda Lok – Bijzet | Uitgever: KokBoekencentrum | 432 pagina’s | september 2023 | 9789029734691 | meer informatie bij je lokale boekhandel of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Linda
Delen is enorm lief

Mijn naam is Linda en alles in mijn leven is verbonden met kinderboeken. Ik ben getrouwd met een hogeschooldocent taal en ben moeder van 3 kinderen in de basisschoolleeftijd. Ik werk als directeur op een basisschool en daar mag ik elke ochtend een half uur lezen om, samen met de kinderen, mijn team en onze schoolhond, de dag fijn te beginnen. Ik praat graag over boeken en ik neem jullie graag mee in mijn leesbelevenissen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.