Het proefjesschrift van opa – Folkert Oldersma, een lees- en doeboek

Het proefjesschrift van opa gaat over Aika die op een dag thuis komt van school en in plaatst van haar moeder de buurvrouw en de politie thuis vindt. Haar moeder ligt in het ziekenhuis en waar haar vader woont weet ze niet. Aika heeft wel een opa, alleen heeft ze die al een tijd niet gezien. Dat komt omdat haar moeder en opa al een tijdje ruzie hebben. Toch gaat Aika, samen met haar hond Flynn, bij haar opa logeren ook al kent ze hem nauwelijks. Bij opa komt Aika in aanraking met de passie van haar opa, wetenschap en techniek. Aika besluit dat er iets moet worden gedaan aan de ruzie. Ze krijgt hierbij steun van de slechthorende buurjongen van opa Charles. Maar dan wordt er ingebroken bij opa op de werkplaats…….waar is de dief naar op zoek? En waarom?

Het proefjesschrift van opa

Lees- en doeboek

Het proefjesschrift van opa is het verhaal over Aika die door een ongeluk van haar moeder, bij haar opa terecht komt. Aika krijgt door de passie van haar opa ook veel interesse in de wetenschap en techniek. Tijdens het logeren wordt er ingebroken bij opa. De vraag is waarom er wordt ingebroken en wie heeft dit gedaan. Om er achter te komen wie de inbreker is moeten er wat onderzoeken worden gedaan. Er wordt DNA gezocht en naar achtergelaten spullen wordt uitvoerig onderzoek gedaan.

Het proefjesschrift van opa

Gek op weetjes

Ik vind dit boek echt heel leuk. Vooral omdat je, tijdens het verhaal lezen, ook wat opdrachten en proefjes tegenkomt. Het verhaal zelf is ook leuk en makkelijk geschreven. De tekeningen zijn zwart/wit en vaak een pagina groot. Alle proefjes, opdrachten en info worden aangegeven met ruitjes achtergrond. Het geeft echt een proefjesschrift weer. Ik vind het leuk om proefjes te doen maar ik denk dat de proefjes en andere opdrachten extra leuk zijn door het verhaal. Als je net als ik graag dingetjes uitprobeert en houd van een leuk en makkelijk te lezen boek dan moet je dit boek lezen.

Specificaties het proefjesschrift van opa

Uitgever: Clavis | Auteur: Folkert Oldersma | 9789044835809 | juli 2019  | 130 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Het proefjesschrift van opa
Footer5
Rosalie
Delen is enorm lief

Hallo, ik ben Rosalie en ik ben 10 jaar en zit in groep 8. Ik hou van viool spelen, ballet en Tang Soo Do (koreaans karate). In de winter ski ik ook op de skibaan en ga ik elk jaar op wintersport. Verder speel ik graag buiten, hou van spelletjes, knutsel en ik teken heel graag. Ook lees ik veel verschillende boeken en daarom zal ik als gastblogger reviews gaan schrijven over diverse kinder- en jeugdboeken. Ik hou vooral van grappige, avontuurlijke en spannende boeken zoals bijvoorbeeld Superjuffie, Harry Potter, Leven van een Loser, Tom de Groot, De Gorgels enz. Ik vind het leuk om te horen of jullie mijn blogs leuk vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.