Mijn flapjesboek boerderij – een prachtig boek voor kinderen

Ik geef het eerlijk toe, als volwassene vind ik flapjesboeken ook nog steeds heerlijk om doorheen te bladeren. Tenminste de eerste keer dan, want daarna is de verrassing van wat er achter het flapje zit niet meer nieuw. Little Dutch, een bekend babymerk, heeft het kinderboeken maken helemaal onder de knie. Jong en oud kunnen genieten van mijn flapjesboek boerderij!

Mijn flapjesboek boerderij

Het is een drukke dag op de boerderij. Op de vrolijke kijkplaten zie je kippen scharrelen op het erf, konijntjes spelen in de moestuin en een koe grazen in het weiland. Neem ook een kijkje in de keuken en in de winkel van de boerderij. Zie je waar de spullen in de winkel vandaan komen? Kijk maar eens goed naar de moestuin en in de kas! In dit stevige boek met wel 24 flapjes is van alles te ontdekken over het leven op de boerderij. Heb je gezien welk dier overal terugkomt?

Boerderijleven

Wat is het boerderijleven toch prachtig neergezet in mijn flapjesboek boerderij. Van boomgaard tot moestuin. Van kastuinbouw tot de dieren en zelfs de akkers komen voorbij.
De woorden die gebruikt worden voor het verhaal passen goed bij de leeftijd van peuters en kleuters. Woorden als vogelverschrikker, gootsteen en boerderijwinkel zorgen voor de rijke woordenschat. Maar eigenlijk nodigt dit prentenboek uit tot zoveel meer. Daar kom ik zo op terug.

De illustrator, anoniem onder de noemer Little Dutch, heeft op een prachtige manier rijke platen vormgegeven die interactief voorlezen stimuleren. Er valt zoveel te zien, te benoemen en te tellen. Zoveel te vertellen over het leven op de boerderij.

De dieren zijn schattig en lief gemaakt en alles ademt natuur en lente met zoveel babydieren in het dikke kartonboek. De flapjes voelen stevig genoeg om aan kinderhanden toe te vertrouwen.

Wat is er zoal te zien in het flapjesboek boerderij?

Het flapjesboek boerderij bevat vele mogelijkheden om rijke taal aan te bieden. Alleen al door het benoemen van alles wat je ziet op de platen.

Flora: Zonnebloemen, appelbomen, perenboom, kersenboom, moestuin met prei, wortel, rode ui, bloemkool, boerenkool, broccoli, aardbeien, paprika’s en pruimen, graan en de producten uit de boerderijwinkel.

Fauna: lammetjes, haan, kippen en kuikens, koeien en kalfjes, eenden, konijnen, pauw, poesjes en kittens, hond, muizen, koolmees, paarden en veulens, gans, merel, parelhoen, ooievaar, varkens en biggetjes, bijen, rups, mieren, vlinders, libelle, kraai, ezel, zwaluw, kikker en zelfs een spin.

En natuurlijk een boer en een boerin.

Mijn flapjesboek boerderij is echt een prachtig boek om cadeau te geven en jarenlang plezier van te hebben. Waar je het in eerste instantie zult hebben over vogels, koeien, schapen en paarden. Kun je later echt alles gaan benoemen zodat je kindje steeds meer woorden leert! Mooi om voor te lezen en om zelf te bladeren en actief aan te gaan wijzen.

Mijn flapjesboek boerderij

Specificaties mijn flapjesboek boerderij

Auteur: Little Dutch | Uitgeverij Mercis Publishing | 9789056479572  | 08 februari 2024 | 14 pagina’s | Meer informatie bij de lokale boekhandel of via deze link bij bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.