Eric Carle’s grote dierenboek – een nieuw pareltje van Carle

Ik denk dat er niemand is die nog nooit van Eric Carle heeft gehoord. De geestelijke vader van Rupsje Nooitgenoeg heeft enorm veel boeken met dierentekeningen gemaakt. In Eric Carle’s grote dierenboek kun je een enorme verzameling dieren vinden, in de iconische stijl van Carle!

eric carle's grote dierenboek

Ontdek meer dan 180 dieren in Eric Carle’s grote dierenboek

In Eric Carle’s grote dierenboek duik je de dierenwereld in. Leer de dieren onder water en boven water kennen. Reis mee naar de savanne of de woestijn en trek je wanten en muts aan onderweg naar de Noord- en Zuidpool. Maak kennis met de blauwe vinvis die wel 40 miljoen visjes eet op een dag, de heremietkreeft die vaak moet verhuizen en de luiaard die wel twintig uur per dag slaapt. In dit boek maak je kennis met dieren van over de hele wereld, van je eigen achtertuin tot aan de andere kant van de wereld.

De iconische stijl van Eric Carle

Eric Carle is de geestelijke vader van Rupsje Nooitgenoeg. Eric Carle is pasgeleden overleden, op 23 mei 2021. Toch is er nu dus een nieuw boek verschenen met tekeningen van zijn hand. Een hoop van deze tekeningen zijn eerder verschenen in andere boeken van hem, zoals bijvoorbeeld ‘Rupsje Nooitgenoeg’ of ‘Vader Zeepaard’. Eric Carle’s tekeningen zijn gemaakt met een collagetechniek van kleine stukjes papier. Het is enorm inspirerend om naar zijn werk te kijken. Ook heel leuk om met kinderen zelf zo’n toffe collage te maken. Ik heb een ontzettend inspirerend filmpje gevonden over Eric Carle als hij aan het werk is. Zou deze collage van de vlinder ook in Eric Carle’s grote dierenboek terecht zijn gekomen?

Interessante weetjes voor alle leeftijden

Hoewel Eric Carle’s grote dierenboek natuurlijk in eerste instantie is geschreven voor kinderen, is het een geweldig boek voor alle leeftijden. Ouders met baby’s of peuters kunnen door het boek bladeren en de dieren met de kinderen benoemen. Als kinderen wat ouder zijn, kunnen ze leren van de interessante weetjes die in het boek te vinden. Zo leer je dat een narwal van kleur verandert naarmate hij ouder wordt. Of dat kwallen geen hersens, botten, bloed of hart hebben.

En ik als volwassene, ik geniet gewoon van de prachtige, iconische illustraties van Eric Carle. Voor alle liefhebbers van deze kinderboekenschrijver is dit boek een pareltje om te hebben!

Specificaties Eric Carle’s grote dierenboek

Auteur: Eric Carle | Vertaling: J.H. Gever | Uitgever: Gottmer | 9789025775308 | oktober 2021 | 64 pagina’s | meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of klik hier

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.