Superpoep! – Een drol als poeperheld… uhm.. superheld!

Boeken over poep vallen altijd in de smaak bij jonge kinderen. Je hoeft het woord ‘poep’ maar te laten vallen, en kinderen liggen meestal al in een deuk. Je kunt je dus wel voorstellen dat het boek ‘Superpoep!’ alleen al om die reden een enorm succes zal zijn. Vooral als je bedenkt dat het gaat over een drol die heel graag superheld wil worden. Uhm… poeperheld bedoel ik natuurlijk!

superpoep

Superpoep! De poepgoeie poeperheld!

Let op superhelden! Er is een nieuwe redder in hoge nood…
Superpoep is klaar met zijn heldenopleiding en moet nog één POEP-goeie reddingsactie doen om in het SUPERTEAM VAN SUPERHELDEN te komen. Kan hij de GROTE BOODSCHAP overbrengen dat hij geen doorsnee-DROL is en meer kan dan alleen maar wc’s doorspoelen?

Een drol als superheld

Ik denk dat ik een een recensie nog nooit zó vaak het woord poep heb moeten typen…. Maar ja, bij een boek met een drol in de hoofdrol kom je hier eigenlijk niet onderuit. Het uitgangspunt van het boek ‘Superpoep!’ is echt ontzettend grappig. De betreffende drol ziet er eigenlijk gewoon heel schattig uit. En hij wil niets liever dan een echte superheld zijn. Maar ja… elke keer als er een missie is, is hij als drol niet echt de aangewezen persoon om het op te lossen. Want wil je een drol die een probleem in een zwembad oplost? Of een drol die lekker op je barbecue feestje komt? Nou precies. En daar loopt Superpoep ook elke keer tegenaan. Gelukkig komt het uiteindelijk allemaal goed, en is er precies een klusje waar zijn expertise bij nodig is.

Een ontzettend grappig boek

Ik had het al eerder genoemd. Een boek dat over poep gaat, is voor de meeste kinderen sowieso al wel grappig. Maar ook voor de volwassenen is het een grappig boek om voor te lezen, want er zitten leuke woordspelingen en andere grapjes in verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan ‘shampoep’ (speciaal voor bruin haar). Ook heb ik smakelijk gelachen om Superpoep die op het barbecue feestje tussen een broodje klem komt te zitten, en wordt aangezien voor een worstje.
De tekeningen in het boek zijn echt heerlijk! Leuke karakters en frisse kleuren. Voor veel kinderen dus vast en zeker een aanrader. En je kunt natuurlijk wel raden welk boek komend week naar mijn kleuterklas gaat om voorgelezen te worden. Juist ja…. Superpoep!

superpoep
Superpoep in actie

Specificaties ‘Superpoep!’

Auteur: Sam Harper | Illustraties: Chris Jevons | Vertaling: Ellen Hosmar | Uitgeverij: Veltman Uitgevers | 9789048320837 | 16 februari 2023 | 32 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.