Speuren onder de grond – een uitdagend zoekboek

Ik hou van boeken waarbij kinderen zelfstandig aan de slag kunnen ook als ze nog niet kunnen lezen. Zoekboeken zijn daarom altijd favoriet bij jonge kinderen. Maar de speciale zaklampboeken zijn helemaal gaaf natuurlijk! Met speuren onder de grond krijgen kinderen een uniek kijkje in het leven in het donker. En laat dat nou iets magisch hebben, immers kunnen kinderen dat normaal gesproken niet zien.

Speuren onder de grond

Op de omslag van speuren onder de grond zijn al een hoop dieren te zien. Zoals een mol, een das, konijnen en mieren, Maar ook een vos want die maken ook holen onder de grond. Mijn dochter haar oog viel als eerste op de vleermuis boven in de lucht. Mij viel het beestje niet eens op.
Tijd om de zaklamp uit het boek te halen ( met een cirkel van wit karton). Deze schuif je onder de foliebladzijden en zo kun je gaan ontdekken!

zaklamp

Links van het folieblad staat wat je allemaal kunt vinden. Dat leg je 1 keer uit en daarna gaan de kinderen er met speuren onder de grond en de zaklamp vandoor en gaan heerlijk zitten zoeken en kijken.

Voorleesboek

Naast dat speuren onder de grond een zoekboek is, is het ook een voorleesboek vol met interessante weetjes over de dieren die daar leven. Dit zijn steeds kleine stukjes tekst zodat je er ook voor kunt kiezen om niet alles in 1 keer voor te lezen. En ook voor volwassenen zijn deze weetjes informatief! Zo heb ik nooit geweten dat konijnen hun eigen zachte keutels opeten! Of dat een mol een voorraad van wel honderd tot duizend regenwormen aanlegt voor de winter.

Er zijn verhalen over de mierenhoop, regenwormen, mollen, konijnen, en dassen. En naast dat we veel zien en speuren onder de grond, gebeurd er boven de grond ook van alles.

Ik kreeg dit boek mee bij de winkel van Zon Outdoor, onderdeel van de groene BSO waar mijn dochter zit. In deze winkel kun je alles vinden waarmee kinderen kunnen spelen in de natuur, mindfulness, natuurlijk speelgoed en nog veel meer. Een aanrader als je op zoek bent naar educatieve en natuur speelgoed.

Specificaties speuren onder de grond

Lantaarn uitgeverij | 9789463541459 | september 2018 | 12 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel, te koop bij Zon outdoor

Andere boeken in dezelfde serie speuren:

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.