Prentenboek carnaval, een feestelijke selectie

Het is weer tijd om te verkleden! Heb jij je carnavals outfit al bij elkaar gezocht? Zelf doe ik niet aan verkleden, maar dochterlief natuurlijk wel. Om de kinderen alvast voor te bereiden las ik verschillende prentenboeken over Carnaval voor deze week.  Ben jij nog op zoek naar een mooi prentenboek carnaval?

prentenboek carnaval

Prentenboek carnaval

Gisteren was het jaar net begonnen en morgen is onze dochter bijna jarig. Wat vliegt de tijd voorbij! Februari is echt zo’n maand waarin de tijd op de een of andere manier altijd zo vlug voorbij gaat. Natuurlijk ook door dagen als Valentijnsdag en de drukte rondom de Huishoudbeurs en Negenmaandenbeurs normaal gesproken. Maar er is nog meer feest gaande in ons land. Er wordt carnaval gevierd. Thuis, op school of op de BSO! Tijd dus voor een leuk prentenboek carnaval!

Kas en Saar vieren carnaval

prentenboeken over carnaval kas en saar vieren carnaval

Pauline Oud heeft de Kas en Saar serie weer verder uitgebreid. Deze keer vieren buurjongen Kas en buurmeisje Saar namelijk Carnaval! Op de kaft kunnen we hun kriebelbeestje outfit al zien. Kas gaat verkleed als bij en Saar gaat verkleed als lieveheersbeestje.

Opa brengt Kas en Saar naar school en het is een bijzondere dag. Het is carnaval en dat betekent dat ze spelletjes gaan doen. De juf is verkleed als een toverheks en ze tovert iedereen in de klas. Iedereen is versiert als wat anders van kabouter tot prinses. Na de kring doen ze spelletjes als zaklopen, blikgooien en maken ze muziekinstrumenten. Natuurlijk is er ook tijd voor limonade en fruit en koekjes. Daarna ruimen ze met elkaar op, maar wie maakt er nou nieuwe rommel?

Het is een clown! Wat is hij grappig. Hij komt de kinderen ophalen voor een carnavalsoptocht! Maar kijk eens goed. Wie is de clown nou?

Maak je eigen muziekinstrumenten

Achterin dit leuke prentenboek over carnaval staat een leuke beschrijving om zelf een muziekinstrument te maken van papier en wc rollen. Vullen doe je bijvoorbeeld met droge macaroni of rijst.

Ook kun je leuke feest-stempelkaarten kopiëren op stevig papier. Schrijf er wat leuke spelletjes of andere activiteiten op die de kinderen kunnen afstrepen. Na afloop kan de kaart natuurlijk mee naar huis!

Specificaties prentenboek carnaval met Kas en Saar

Uitgeverij:  Clavis | Auteur: Pauline Oud | 9789044835717 | 32 pagina’s | januari 2019 | Meer informatie vind je hier

Anna viert Carnaval

Het is Carnaval en Anna mag verkleed. Ze krijgt een rood neusje op, een grappig hoedje en mama verft een grote witte mond. Dat penseel kriebelt op haar wang!

Tijdens de optocht zien ze allemaal verklede mensen. Er is ook een meneer in een blinkend roze auto met een hoed met lange veren. Dat is Prins Carnaval. Hij deelt snoepjes uit.

Anna heeft wel een beetje koude voetjes maar van het dansen krijgt ze het toch lekker warm.

Een leuk prentenboek over Carnaval die goed verwoord dat het best koud kan zijn met carnaval en het eerste carnavalsboek waar ik Prins Carnaval in naar voren zie komen. Hier in Delft lopen er namelijk heel veel heren rond met van die lange veren op hun hoofd.

Specificaties Prentenboeken over carnaval

Auteur:  Kathleen Amant | Uitgeverij: Clavis |  9789044806922 | januari 2007 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier

Ik ga als cowboy

Sammie zijn juf is jarig en hij mag verkleed naar school. Maar hij kan niet kiezen als wat hij zal gaan. Als Cowboy, of als Indiaan? Of toch maar een Piraat of een Ridder? Of misschien als Tovenaar? Het is best lastig want alles is leuk. Uiteindelijk besluit hij maar gewoon om als zichzelf te gaan. Hij neemt natuurlijk wel wat lekkers mee voor de juf, en zijn paardje en zijn toverstaf 😉

Een leuk prentenboek over Carnaval waarin verschillende onderdelen van het kostuum uitgelegd worden en er een actie tekening is horend bij het karakter.

De kinderen doen vrolijk mee met de Indiaan en de Piraat!

Auteur: Anita Bijsterbosch | Uitgeverij Clavis | 9789079738144 | juli 2015 | 28 pagina’s | meer informatie vind je hier

Lou viert Carnaval

Lou viert carnaval

En vergeet natuurlijk niet het geweldige prentenboek over carnaval Lou viert carnaval waar ik al een uitgebreide review over schreef.

Nog een paar leuke prentenboeken over carnaval

Weet jij nog leuke prentenboeken over carnaval? Vier jij carnaval met je kinderen dit jaar?

Prentenboek carnaval

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.