Waar is het cadeau? Een kijk- en zoekboek van Vos en Haas

Ik ben dol op de illustraties van Thé Tjong-Khing. En dus ook dol op de verhalen van Vos en Haas. Deze heerlijke avonturen geschreven door Sylvia Vanden Heede zijn een plezier om voor te lezen. Waar is het cadeau? is een leuk avontuur waarin voor de oplettende kijker heel veel te zien valt…

Waar is het cadeau?

Synopsis Waar is het cadeau?

Uil, Vos en Haas geven een feest. En niet zomaar een feest. Ze vieren het verjaardagsfeest van Uil, Vos en Haas. Want jarig zijn is gewoon heel erg leuk.
Iedereen komt en ze nemen ook nog eens allemaal een cadeautje mee. Pluim geeft een taartschep aan Uil. Deze schep is van echt zilver.
Maar als alle gasten weer vertrokken zijn, is ook de taartschep van Uil verdwenen! Was er een dief? En waar is het cadeau van Uil gebleven?

Waar is het cadeau? Zorgt voor eindeloos kijk- en zoekplezier:

  • Bekijk welke ballon de gasten mee naar huis nemen?
  • Zoek uit waar Ping Wing, Bever en Pluim wonen?
  • En hou Jak goed in de gaten!
Sylvia Vanden Heede en Thé Tjong-Khing

Het verjaardagsfeestje van Uil, Vos en Haas

Wie is er nu niet dol op zijn eigen verjaardagsfeestje? Wij in ieder geval wel. En Uil, Vos en Haas ook! Daarom besluiten zij om hun verjaardagen gewoon lekker samen te gaan vieren. Dit is het begin van een prachtig nieuw avontuur uit de Vos en Haas serie. Het is echt een heerlijk boek om voor te lezen en samen te bekijken. Waar is het cadeau? is een verhaal vol details en met een super leuke twist op het eind. En juist deze twist maakt het zo’n leuk kijk- en zoekboek.

Waar is het cadeau?

Origineel kijk- en zoekboek

Zonder al te veel te verklappen wil ik zeggen dat ik Waar is het cadeau? een enorm origineel kijk- en zoekboek vind. De illustraties van Thé Tjong-Khing bezitten heel veel details. Hierdoor zijn de afbeeldingen al vanaf de eerste bladzijde interessant om te bekijken. En zodra we achter de vermissing van cadeau van Uil kwamen zijn we ook direct goed gaan zoeken op de pagina’s. Wat dit boek dan zo origineel maakt is het einde. Want zodra we die hadden gelezen zijn we direct opnieuw begonnen aan het boek. Maar dit keer niet om het verhaal te lezen. Nee, dit keer was het om alle bladzijde nog eens heel goed af te speuren! Waarom? Ja, dat ga ik natuurlijk niet verklappen…

Vos en Haas Waar is het cadeau?

Vos en Haas al 25 jaar!

Het is feest, want Vos en Haas bestaan 25 jaar. Al die tijd werken Sylvia Vanden Heede en Thé Tjong-Khing al samen aan deze heerlijke avonturen. Wie wel eens een boek van Vos en Haas heeft gelezen is vast en zeker fan. Wij in ieder geval wel. Waar is het cadeau? is het nieuwe deel van dit geweldige duo. En wat ik zo leuk vind aan deze reeks is de grote diversiteit aan boeken. Zo zijn er verschillende avi-boeken, maar ook prentenboeken, voorleesverhalen, een boek met recepten en zelfs een spel. Vos en Haas is een reeks die leuk is voor jong en oud.

Bij StoerLeesVoer hebben we met veel plezier al meerdere boeken van Vos en Haas gelezen. Benieuwd naar onze reviews? Deze staan hier:

Op NPO Zappelin kun je nu ook de animatiereeks van Vos en Haas kijken.

Voor wie is Waar is het cadeau?

Waar is het cadeau? is geschreven voor kinderen vanaf 3 jaar. En dit is denk ik een mooie leeftijd om te beginnen aan dit boek. Peuters en kleuters zullen genieten van dit feestelijke avontuur van Vos en Haas. De illustraties zullen hen uitdagen op zoek te gaan naar bepaalde voorwerpen. En door specifieke zoekopdrachten te geven zal dit nog meer gestimuleerd worden. Dit is denk ik ook echt de leeftijd waar dit boek het beste bij past. Samen met mijn dochter van 7 las ik dit boek. En hoewel we samen echt plezier hebben gehad in het zoeken op de pagina’s spreekt het verhaal haar minder aan.

Toch nodigde dit boek haar uit om de illustraties af te speuren. Ik vond het hierbij tof om te zien hoe sterk haar visuele geheugen is. Vrijwel elke keer wist ze te benoemen waar we een bepaald voorwerp konden vinden. Dit werd natuurlijk al snel een wedstrijdje. Wie weet de meeste voorwerpen in één keer goed terug te vinden. En ik moet eerlijk bekennen dat ik dat niet was…

illustratie

Wat vind ik van dit kijk- en zoekboek?

Ik vind Waar is het cadeau? een heerlijk feestelijk prentenboek. En ik had ook niet anders verwacht. De boeken van Vos en Haas hebben zich over de afgelopen 25 jaar al lang bewezen. En ook Waar is het cadeau? is weer een prachtige toevoeging. Ik heb echt genoten van het vrolijke verhaal en alle kleine details in de illustraties. Dit maakt dit boek voor mij een echte aanrader.

Specificaties Waar is het cadeau?

Auteur: Sylvia Vanden Heede | Illustraties: Thé Tjong-Khing | Uitgever: Lannoo | 26 september 2023 | 28 pagina’s | 9789401485074 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.