Kapitein Nemo – Winny Ang een prentenboek over je dromen waarmaken.

Kapitein Nemo, wie kent hem niet? De hoofpersoon in 20.000 mijlen onder zee (1870) van Jules Verne. Maar, wat weten we verder van hem? Zijn naam, Nemo, is latijn voor ‘niemand’. Hij is een mysterieuze man die onder water verblijft in zijn zelfgebouwde duikboot de Nautilus. Het prentenboek kapitein Nemo schetst een beeld van de kinderjaren van Nemo, voordat hij kapitein Nemo wordt. In deze kindertijd wordt de basis al zichtbaar voor zijn latere avonturen. Geschreven en gecreëerd door Winny Ang en Charlotte Severeyns.

onder water wereld

Nemo, verlangen naar de zee

Kapitein Nemo is een prentenboek over het jongetje Jakob dat verlangt naar de zee. Met duizenden vragen die in zijn hoofd drijven, zwemmen en spartelen. Bijvoorbeeld: Kan een mens leven diep in de zee? Hoe lang is de blauwe vinvis? Hoeveel soorten blauw zijn er in de zee? In de klas tekent en droomt hij dan ook over de zee. ‘Niet dromen over vissen. Sommen maken!’ roept zijn leerkracht. Ook thuis, op zolder, droomt en tekent hij over wateravonturen. Met als gevolg dat hij zich niet verbindt met zijn ouders, school of vrienden. Hij leeft in zijn eigen wereld.

kapitein Nemo

Kapitein Nemo en de Nautilus

Dagen en nachten werkt Jakob op zolder. Wat in zijn hoofd zit moet namelijk echt worden. Jakob maakt een lijstje van dingen die hij wil doen. De Nautilus krijgt hier bijvoorbeeld vorm. Daarna gaat het volwassen worden snel. Inmiddels is Jakob geen kind meer. Hij is volwassen en zijn naam is Nemo; Kapitein Nemo. Hij zegt dan ook: “Ik ben niemand, ik ben van niemand. Ik maak mijn dromen waar. In mijn onderzeeboot voel ik me thuis. De Nautilus en ik zijn altijd onderweg”. Dat is uiteindelijk waar het prentenboek Kapitein Nemo over gaat, over opgroeien en je dromen waarmaken.

wensenlijstje

Ik ben kapitein Nemo

De laatste pagina’s van het prentenboek gaat over Nemo als volwassene. Over Kapitein Nemo en zijn reizen met de Nautilus. Over de onderwaterwereld waar hij altijd van gedroomd heeft en waar hij zich beter thuis voelt dan op het vasteland. Uiteindelijk gaat dit prentenboek over zelfverkozen eenzaamheid. Op het vasteland heeft Nemo zich niet verbonden. Hier onder water wel. Met de vissen en de waterplanten. Dat geeft Nemo uiteindelijk aan het einde in prachtige bewoordingen weer.

Specificaties

kapitein Nemo

Auteur: Winny Ang| Uitgever: De Eenhoorn│ 9789462914650 │1 april 2020│ 40 pagina’s | Meer informatie vind je hier

WIN

winnen met stoerleesvoer

Omdat het online gaan van StoerLeesVoer een klein feestje waard is, deelt StoerLeesVoer uit. Je kunt dit prentenboek Kapitein Nemo winnen. Laat dan hieronder in de reacties achter waarom jij denkt dat jouw kind, kleinkind, buurkind, het kind van je beste vriendin of neefje of nichtje dit prentenboek wil hebben.

Verplicht:

 • Volg StoerLeesVoer op Instagram en/of Volg StoerLeesVoer op Facebook geef dit aan door een like op de winactie achter te laten

Niet verplicht:

 • Reacties, likes en deelacties op Facebook en Instagram tellen mee als extra kans, maar zijn alleen geldig als er ook onder deze blog is gereageerd. Voor delen in je stories let goed op dat je @stoerleesvoer tagt zodat ik het niet mis
 • Volg StoerLeesVoer op Bloglovin en/of volg StoerLeesVoer op Pinterest

Gefeliciteerd Myriam Blom

Elles
Delen is enorm lief

Ik ben Elles, moeder van een 9-jarige dochter en een 14-jarige zoon. Ik hou van reizen en koken, mooie prentenboeken en literatuur. Ik heb ook creatieve genen waar ik regelmatig blij mee ben.

16 reacties

 1. Wauw, echt iets voor mijn kleine ontdekker. Hij is dol op informatieve prentenboeken. Dit boek ziet er ook prachtig uit.

 2. Ik doe heel graag mee! Het stukje over de belevenissen van Kapitein Nemo in je blog vinden de kids nu al leuk, dit wordt dus een topper hier thuis ?‍☠️

 3. Ik zou dit prachtige boek graag willen winnen voor mijn neefje. Hij vindt het vast heerlijk om naar de mooie prenten te kijken.

 4. Gezien onze Gijs van 7 inmiddels net zo graag als ik leest, lijkt dit me een prachtig boek om samen te ontdekken, vooral omdat we deze kapitein nog niet kennen.

 5. Graag doe ik mee voor mijn nichtje Amaly die nog niet kan lezen, maar ze vindt het wel leuk om alle prenten in de voorleesboeken te bekijken.

 6. Deze zou zoonlief geweldig vinden ook hij heeft dromen die hij waar wil maken, hij wil een boek schrijven de namen van hoofdstukken staan al op papier

 7. Wauw, erg mooie winactie. Beetje nostalgie want ik verslond ooit alle boeken van Jules Verne.
  Zou erg graag dit boek delen met de kids op school.

 8. Dat is een gaaf prentenboek. Ik doe graag mee voor mijn zoontje en ongetwijfeld gaat het daarna ook mee met mij naar school zodat nog meer kinderen er van kunnen genieten.

 9. Mijn super leergierige zoon zit nu helemaal in zijn piraten-fase, dus alles wat met zee te maken heeft is nu super interessant. Ik denk dat hij ademloos naar dit verhaal zou luisteren

 10. Lijkt me heel erg leuk om samen uit te lezen.
  ik volg Stoerleesvoer nu via Bloglovin,Facebook,Pinterest & Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.