Prins zoekt prins – een invalprins gezocht!

Gezocht: een nieuwe prins! In ‘Prins zoekt prins’ heeft prins Thijn er genoeg van. Hij voelt zich niet fit en heeft geen zin meer in handen schudden. Daarom zoekt hij een invalprins. Maar ook dat gaat niet zomaar…

prins op toren

Op zoek naar een invaller: prins zoekt prins

Een nieuwe dag piepte tussen de gordijnen door, maar prins Thijn had geen zin in een nieuwe dag. Vandaag niet, gister niet en morgen niet. En als hij eerlijk was: ook niet alle dagen daarna.
Prins Thijn heeft er genoeg van. Hij wil even geen handen schudden, praatjes maken, vriendelijk knikken en doen alsof. Hij zoekt een invaller en zet een advertentie in de krant: Prins zoekt prins. Tijdelijk. Dus niet voor altijd.
De invalprins komt er, maar Thijn raakt daar alleen maar meer van in de war. Wat is er toch aan de hand?

prins zoekt prins

Geen zin meer in je werk

Prins Thijn heeft er geen zin meer in. Geen zin meer in zijn werk en alle verplichtingen die daarbij komen kijken. Dit maakt dit boek op een mooie manier duidelijk. Want hij heeft nog wel energie, maar geen energie meer om zijn werk te doen. En omdat hij dit niet goed duidelijk kan (of durft) te maken, verzint hij dat hij ziek is. Hij gaat net zolang rennen en springen tot hij het zo warm heeft, dat het wel koorts lijkt. Want als je echt ziek bent, dan kun je natuurlijk wel een invaller regelen. Vandaar dus de titel ‘Prins zoekt prins’. Maar lang niet alle prinsen zijn geschikt. De derde prins moet het dan toch maar worden, want anders moet Thijn zelf weer aan de slag, en dat wil hij zeker niet. Maar gaandeweg begint Thijn iets te voelen, waarvan hij niet weet wat het precies is….

illustraties

Bij elkaar horen

Als prins Thijn op een bepaald moment weer beter is, ontslaat hij de invalprins V. Maar dat zit hem toch niet lekker. Uiteindelijk komt hij erachter dat hij zonder V niet compleet is. De titel ‘Prins zoekt prins’ kan dus eigenlijk op 2 manieren opgepakt worden.
Het is leuk om te zien dat dit niet zo zoetsappig is. Soms irriteren de twee zich aan elkaar, en prins Thijn is bepaald geen sprookjesprins, want hij heeft zat onhebbelijkheden. Dat maakt het ook wel weer erg leuk juist.

Ik vind dit verhaal leuk en verrassend. De thema’s zijn zeker niet alledaags (ook fijn om bijvoorbeeld met kinderen een burn-out bij ouders bespreekbaar te maken) en de tekeningen zijn echt heel mooi, ze hebben zelfs wat weg van een animatiefilm.
De naam van de invalprins is een geheim, hij maakt zich bekend onder de letter V. Maar als je op het eind goed kijkt, kom je erachter wat de naam van deze jongen is. En dan zie je dat ze samen echt een perfecte match vormen!

prins op het witte paard

Specificaties ‘Prins zoekt prins’

Auteur: Tiny Fisscher | Illustraties: Coen Hamelink | Uitgeverij: Volt | 9789021469584 | 30 januari 2023 | 40 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of kijk op bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.