De zoete smaak van kersenrood, een dromerig prentenboek

Enig idee hoe de kleur rood proeft? Of misschien geel? De zoete smaak van kersenrood is een prachtig prentenboek dat verteld hoe belangrijk kleur is. De wondermooie illustraties nemen je mee in dit bijzonder mooie verhaal.

De zoete smaak van kersenrood

De zoete smaak van kersenrood

In het land van wit en zwart ontdekt een klein meisje dat ze zelf kleur kan geven aan het leven.

Het land van Nine is helemaal zwart en wit er is geen kleur te zien. Deze kent ze alleen uit de verhalen van haar oma over vroeger, voor de wervelstorm, toen waren zoete aardbeien rood en citroenen nog geel. Op een dag vindt Nine een doosje kleurpotloden. Wat zijn die mooi! Ze wil ze planten bij de rapen en radijsjes. Misschien groeien er dan wel meer kleuren? ‘Potloden zijn geen bomen, mijn zoetje,’ zucht oma. Maar Nine plant ze toch en ze geeft ze elke dag water. En dan, op een dag, ziet ze een scheutje…

De zoete smaak van kersenrood

Bijzondere illustraties

Bijzondere illustraties De prachtige illustraties in De zoete smaak van kersenrood zijn voor het grootste gedeelte zwart wit. Met na een aantal pagina’s hier en daar een subtiel kleuraccent. Om vervolgens aan het einde van het boek volledig in kleur te zijn. Het is illustrator Valeria Docampo gelukt om zowel mijn dochter als mij te betoveren. Waar mijn dochter de kleuren illustraties geweldig vindt. Ben ik helemaal weg van de mooie subtiele zwart wit afbeeldingen met een hint van kleur.

Wat vind ik van De zoete smaak van kersenrood?

Ik vind dit een geweldig prentenboek. Toch heb ik een klein puntje van kritiek. En dat is echt maar klein. Ik heb namelijk het gevoel dat er een bladzijde mist in het boek. Het verhaal heeft een prachtige rustige opbouw en voor mijn gevoel is de wereld dan ineens helemaal in kleur. Hier had van mij nog best een extra pagina tussen mogen zitten. Maar dat komt misschien wel doordat ik juist de pagina’s met minimale kleur zo mooi vind.

De zoete smaak van kersenrood

De kracht van kleur

In de zoete smaak van kersenrood worden kleuren beschreven als smaak. Zo wordt geel bijvoorbeeld omschreven als de smaak van frietjes en rood als aardbeien en kersen. Dit maakt mij nieuwsgierig. Hoe zou blauw smaken of groen?

Maar de echte kracht van kleur is hoe mensen zich erdoor voelen. Hoewel de zwart witte wereld in dit boek prachtig is blijken de mensen pas van het leven te genieten met kleur. En dat vindt ik mooie boodschap. Kleur maakt het leven mooier en de mensen gelukkiger. En… gele frietjes smaken beter dan grijze.

Specificaties De zoete smaak van kersenrood

Auteur: Agnès de Lestrade | Illustrator: Valeria Docampo | Vertaling: Siska Goeminne | Vormgeving: Dries Diessen | Uitgever: De Eenhoorn | 22 maart 2023 | 40 pagina’s | 9789462917033 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

achterkant
Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.