Mijn eerste woordjes… een schattig en leerzaam boek voor peuters

Wie wilt er nou niet samen met muis, egel of de andere vriendjes op stap naar het sportveld, kinderboerderij of ander leuk plekje? Ga samen met je kleintje op avontuur en leer de eerste woordjes met behulp van de rijk geïllustreerde afbeeldingen van Bora.

omslag

De Bora serie

Deborah Leijgraaf is bedenker van de Bora serie en mag deze uitgeven onder uitgeverij Ploegsma. Zij is zowel de bedenkster, schrijfster als illustrator van de Bora serie. Van knisperboekje tot katoenen bijtboek en van bijtring tot prachtig leesboek. Bedenk het en Deborah heeft het gemaakt. Eerder verschenen in de Bora serie zijn onder andere:

Mijn eerste woordjes is een prachtig leesboek met een stevige kaft en rijk gevuld met illustraties. In het begin van het boek maak je kennis met alle dierenvriendjes en de bijbehorende lidwoorden en namen. Vervolgens ga je op avontuur met één van de desbetreffende dieren naar een activiteit. Dit kan de ochtendroutine van iemand zijn of een uitstapje naar de supermarkt. Tevens komen er ook bijzondere activiteiten aanbod waarbij makkelijke en moeilijke woorden zijn toegevoegd. Zoals in de ruimte, verschillende beroepen of tijdens een muziekles. De trompet, de bel of de fluit zullen sneller herkend worden maar voor de extra uitdaging en verbreding van de woordenschat zijn hier ook de contrabas, het accordeon of de xylofoon aan toegevoegd. Zo is er voor elke peuter een uitdaging te vinden op een speelse manier.

Mijn eerste woordjes

Ga mee op avontuur met de vriendjes!

Nadat de vriendjes zijn voorgesteld ga je als peuter met diegene die je voorleest op avontuur. Als peuter leer je te benoemen welke stappen je onderneemt van het starten van je dag tot het weer terug gaan naar bed met de vaste routines tussendoor. Elke stap is kleurrijk ondersteund waardoor het voor een peuter nog meer tot leven komt en het een plezier is als volwassenen om te lezen.

Nadat je bent opgestaan en hebt ontbeten aan de keukentafel ga je met een willekeurig vervoersmiddel naar de volgende activiteit. Dit kan zijn een bezoekje aan de peuterspeelzaal, de supermarkt voor een boodschap of een verjaardagsfeestje van dierenvriendje aap. Tevens maken de peuters ook kennis met de verschillende seizoenen en de bijbehorende woordenschat. Geheel aansluitend op de activiteit van dat moment. Hierdoor is mijn eerste woordjes boek perfect om er elk moment bij te pakken, te lezen en te herhalen met je peuter. De vriendjes blijven je uitnodigen tot een nieuw avontuur.

Mijn eerste woordjes

Mijn mening over Mijn eerste woordjes

Bij het zien van de omslag van mijn eerste woordjes was ik direct verkocht. De manier van illustreren op een eenvoudige en simpele manier maken het voor mij extra plezierig om naar te kijken en te lezen. Tevens is er op de voorzijde meteen iets wat mijn juffen ogen opvallen. Er is namelijk onderscheid gemaakt in de woordjes die aangeleerd gaan worden en het lidwoord dat erbij past. Dit wordt zichtbaar gemaakt met behulp van kleurgebruik door het gehele boek. Peuters hebben hier nog geen weet van maar je kan dit als ouder of juf meteen meenemen tijdens het aanleren van de eerste woordjes.

Het boek is uitgegeven voor peuters maar ik zou het ook zo in een kleuterklas kunnen gebruiken. Dit omdat mijn eerste woordjes een rijke woordenschat heeft per thema wat ik een enorm plus punt vind. De woordenschat is erg belangrijk en met de diversiteit in dit boek kan er al een mooi begin gemaakt worden. Zo zijn er makkelijkere en voor de hand liggende woorden beschreven maar ook lastigere met ondersteuning van de illustraties voor meer uitdaging. Dit boek van de Bora serie krijgt alvast een mooi plekje en hopelijk volgen er daar nog vele op.

Specificaties van Mijn eerste woordjes

Auteur en illustrator: Deborah van de Leijgraaf | Uitgeverij: Ploegsma | Serie: Bora | 9789021684253 | mei 2023 | 96 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kimberley
Delen is enorm lief

Hoi, ik ben Kimberley, geboren in 1998 en ik woon in Rotterdam. Ik werk fulltime in het onderwijs waar ik met veel plezier aandacht schenk aan boeken, voorlezen en leesbevordering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.