Welk dier woont hier? Een interactief plaatjesboek

Wie weet welke dieren er allemaal op de savanne wonen? Een leeuw natuurlijk, een zebra en een giraf. Maar een kwal en een haai, horen die daar ook thuis? Hmm nee toch? In het plaatjesboek Welk dier woont hier? kunnen jonge kinderen leren over de leefomgeving van dieren. Met leuke en interactieve bladzijden die kunnen schuiven en de juiste antwoorden laten zien op de vraag: welk dier woont hier?

hoofd

Dierendag!

Op 4 oktober is het dierendag, een speciale dag om extra stil te staan bij alle bijzondere dieren op de wereld. Van lieve huisdieren tot de mooiste exotische dieren. Wie houdt er nou niet van? En over dieren lezen en leren is natuurlijk altijd leuk. Daar kun je dus niet genoeg boekjes van hebben.

Extra leuk is een boekje waarmee kinderen zelf aan de slag kunnen. Met geluiden bijvoorbeeld, of met flapjes om te kunnen ontdekken. Maar in dit boekje is er een speciale verrassing. We kunnen de bladzijden uitschuiven en zo antwoord krijgen op de vraag: welk dier woont hier? 

Welk dier woont hier?

Zo vinden we een plaatje van een volle vijver met een heleboel kikkers. Wie leeft er nog meer in de vijver? We zien een giraf, een eend en ook een ooievaar. Schuif de bladzijde maar eens uit en ontdek welk dier op de verkeerde bladzijde staat! En we zien ook heel veel andere dieren die in de vijver wonen. Zoals de bever, de vlinder en de karper. En misschien kunnen kinderen er zelf nog meer verzinnen! 

Welk dier woont hier? Schuif en ontdek!

Op elke bladzijde staat steeds een grappige combinatie van dieren. Hoort de olifant bijvoorbeeld op de boerderij bij het schaap en de kat? We vinden het een grappig idee, maar nee de olifant hoort op de savanne. En welke dieren sluipen er door de jungle? Een mooie tapir en een spannende anaconda zien we. Maar sluipt de gans er ook rond?

Een leuk en leerzaam boekje voor kinderen vanaf drie jaar. Schuif en ontdek: welk dier woont hier? Met stevige bladzijden en leuke afbeeldingen. Getekend door Marie Urbánková met teksten van Magda Garguláková.

We vinden het een leuk boek om actief te lezen en te ontdekken. De gezichtjes die tevoorschijn komen door het schuiven van de bladzijden maken het extra verrassend. Leuk voor nieuwsgierige kinderen!

Specificaties Welk dier woont hier?

Auteur: Magda Garguláková | Illustrator: Marie Urbánková | Vertaling: M.E. Ander | Uitgeverij: De Vier Windstreken | 9789051168693 | juli 2021 | 12 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of kijk hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

14 reacties

  1. Een super leuk boekje voor mijn jongste boekenwurm. Als over twee maanden zijn broertje geboren wordt zullen we ongetwijfeld nog meer boekjes lezen. Ideaal tijdens de voedingen. Zo’n nieuw boek is dan natuurlijk extra leuk.

  2. Mijn zoontje is echt dol op alles wat met dieren te maken heeft én dol op boekjes. Leuk om met dit boekje op een speelse manier meer over dieren te leren!

  3. Super leuk! Mijn half Somalische zoontje vraagt me steeds welke dieren er allemaal wonen in de buurt van zijn opa en oma! En bovendien is hij niet weg te slaan uit dierentuinen. Dit boekje zou dus super leuk zijn om spelenderwijs te leren welk dier waar precies woont op de aarde

  4. Wat een leuke actie. Ik doe graag mee voor de anders talige kinderen in mijn klas. Zou kunnen ze kennis maken met de Nederlandse dierennamen en plekken waar ze wonen.

  5. Super leuk boek!!❤️ Ik doe graag mee voor mijn zoontje en dochtertje. Omdat ze allebei gek op dieren zijn en er graag van alles over willen weten. 🥰

  6. Mooi boekje! Ik doe mee voor mijn jongste zoon. Hij is dol op diertjes en op samen boekjes lezen. Helemaal zulke schuifboekjes, daar wordt ie zo enthousiast van! 🤩

  7. Wat een leuk boek. Loraine is helemaal into de dieren en zo kan ze lekker samen lezen met haar broer, mama of zelf want zoveel te ontdekken

  8. Wat een leuke Actie! Ik ken ondertussen alle boekjes van mijn dochter wel uit mijn hoofd dus een nieuwe boekje zou heeeel welkom zijn. Dieren zijn ook wel haar favoriete onderwerp. 🙂

  9. Altijd super ! Een boek met verrassende en daarbij ook educatieve flapjes …. Hier kan je uren bij vertellen, ik breng het zelfs bij mijn 4-jarige kleuters, uren kijk,lees, weetjes plezier! Met veel uitdagingen: dierenhoudingen en geluiden nabootsen, zie jij wat ik zie? Namen zoeken voor de dieren…. alle dierensoorten die beginnen met de letter a, b, c,….zoeken, grote, kleine, lange, korte, lieve, enge dieren zoeken….

  10. Wat een super leuk boekje! Ik doe graag mee met de winactie! Lijkt me super om dit te lezen met mijn kleine nichtje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.