De Beterweter – een boek van de makers van de Neehoorn

Toen ik hoorde dat de makers van het boek ‘De Neehoorn’ weer een nieuw boek zouden uit gaan brengen, wist ik meteen dat ik dat boek wilde lezen! De Beterweter is het nieuwste boek van hun hand. En dit is weer een thema dat herkenbaar zal zijn voor veel kinderen én ouders. Dit boek is niet alleen leuk om te lezen voor kinderen, maar ook als ouder heb ik hier veel plezier aan!

de beterweter

Goed, beter, best: de Beterweter

Tina en Theo Theufel zitten opgescheept met ouders die géén hond willen, maar wel de hele tijd supergezonde rode bieten eten, helaas. Bovendien weten ze altijd alles beter. Die ouders dus. De kinderen trouwens ook. Maar Theo en Tina geven tenminste toe dat ze beterweters zijn. Papa en mama blijven het maar ontkennen. Wat natuurlijk ronduit belachelijk is.

Een tijdje geleden zijn de Theufels verhuisd naar een oud huis met een zolder vol avonturen. Hoewel spelen op zolder eigenlijk niet mag, doen Tina en Theo niets liever dan dat. En daar doen ze een bijzondere ontdekking: een vreemd mannetje met een grote mond zit verstopt in een boekendoos. Een kleine Beterweter die beweert alleen maar zichtbaar te zijn voor andere beterweters… Zouden hun ouders hem ook kunnen zien?

Een nieuw boek van een topduo

Zodra ik het boek ‘De Neehoorn’ voor het eerst had gelezen, was ik verkocht! Dit boek hebben we hier thuis zoveel gelezen en ik vind het nog steeds geweldig. De opvolger heb ik dan ook meteen gelezen. Toen ik dus hoorde dat er een nieuw boek van Marc-Uwe Kling en Astrid Henn zou gaan verschijnen, wist ik al meteen dat ik dit boek ook wilde hebben. Want ben je op zoek naar een boek met humor, dan weet je eigenlijk dat je goed zit. En het is niet alleen humor, het is ook grappig en soms zelfs een beetje op het randje van brutaal. Kinderen zullen hiervan smullen, en ook als ouders is dit fantastisch om voor te lezen.

de beterweter

Opnieuw een leuk verhaal

Ook dit verhaal van De Beterweter is weer een topverhaal! Het is een ontzettend origineel uitgangspunt. Kinderen zullen zich misschien af en toe dood ergeren aan hun ouders die elke keer denken dat ze het beter weten, maar ook ouders zitten soms met kleine betweters thuis.

Van Dale:

Betekenis ‘betweter’
bet·we·ter (de; m/v/x; meervoud: betweters)1iem. die alles beter wil weten; = wijsneus

Hier is het boek ‘De Beterweter’ dus origineel op ingegaan. Het gaat over een familie vol betweters. De kinderen zijn erg, maar de ouders misschien stiekem nog wel erger. En dan vinden ze ook nog eens een kleine Beterweter op zolder, die het allerergst is! Ik kon hier erg om lachen. Alle hoofdfiguren zijn ontzettend grappig en je blijft tot het einde toe ook benieuwd hoe het verhaal zou gaan aflopen. De tekeningen zijn ook weer ontzettend leuk. De Beterweter is ook een figuurtje waar uiteindelijk een serie van gemaakt zou kunnen gaan worden, dus ik hoop echt dat er nog veel meer boeken over hem gaan komen!

Dit boek De Beterweter is trouwens ook ontzettend leuk voor binnen het thema van de Kinderboekenweek 2024: Lekker eigenwijs. Ik noem hieronder een aantal leuke titels die je binnen dit thema goed kunt gebruiken. Natuurlijk noem ik de andere titels van dit duo, maar ook ‘lekker eigenwijze boeken’ van andere auteurs:

Specificaties ‘De Beterweter’

Auteur: Marc-Uwe Kling | Illustraties: Astrid Henn | Vertaling: Jaap Robben | Uitgeverij: Volt Kinderboeken | 9789021469270 | 19 maart 2024 | 72 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel, check de website van uitgever Volt Kinderboeken of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.