De heldensage, een spannend avontuur

Wij zijn gek op een goede sage hier in huis. Het fijne aan een sage is dat het moet voldoen aan een paar kenmerken. Een sage is doorgaans een korte vertelling en behandelt een bepaald soort van volksgeloof. Het bevat vaak angstaanjagende bovennatuurlijke elementen. Denk dan aan trollen, monsters, draken, heksen en meer donker gespuis. Daar tegenover staan helden, moed, schatten, prinsessen harten veroveren en geheimen. Een sage is een verzonnen verhaal maar met een kern van waarheid. Wij zijn klaar voor ‘De heldensage’ van Lemniscaat uitgeverij.

de heldensage

De heldensage

De sage begint
zoals het hoort
met een ridder
die zijn paard aanspoort…

Het boek ‘De heldensage’ begint met een held. Deze ridder gaat een reis maken door een wereld vol verhalen en magie. Hij wordt bespied door draken, achtervolgd door wolven, bedreigd door zeemonsters en gaat door plaatsen die niemand ooit heeft bereisd. Tot aan de toren van de Oude Wijze waar de ridder weer een nieuwe opdracht vindt. Het is een tijdloos avontuur met alle kenmerken waar een sage aan moet voldoen.

Wat vinden wij ervan?

De vormgeving van ‘De heldensage’ sluit perfect aan bij de sfeer van een goede sage. Donkere kleuren, schimmige schaduwen en glimmend rode letters. Een sage hoort een spannende en dreigende uitstraling te hebben. En door de reis langs duistere wezens, is de kans groot dat er wat bloed kan vloeien. Dat is nou eenmaal wat een held doet, die verslaat het kwaad.

Is dit boek dan voor grote kinderen en is er een waarschuwing nodig? Nee joh, het is een kindvriendelijk boek zonder gruwelijkheden maar met de perfecte sfeersetting van een sage voor een jong publiek. De illustraties zijn spannend genoeg en laten veel ruimte om de jonge fantasie op hol te laten slaan. Het bloederige zit in de prachtig rood glimmende letters op de kaft. De tekst is kort en eervol naar hoe een sage hoort te zijn. De heldensage is alles wat het hoort te zijn voor de juiste leeftijd.

Mijn oudste dochter vind het geweldig. Met grote ogen laat ze zich meevoeren in het verhaal van ‘De heldensage’. Ik lees het extra spannend voor en laat haar naar de illustraties kijken en haar eigen invulling geven. Ik maak het niet enger dan nodig, maar stook wel de spanning een beetje op. Vervolgens zie ik haar dit boek bij haar kleine zusje leggen en het verhaal met dezelfde spanning overbrengen. Haar kleine zusje imiteert voornamelijk het gedrag van haar grote zus en wijst naar de plaatjes en zegt dan oeeee.

de heldensage

Wij gaan graag elke keer op reis in ‘De heldensage’ en dit boek is door de vormgeving en sfeer al snel een favoriet in onze boekenkast!

Wil je ook mee op deze spannende reis En ben je niet bang voor monsters? Bestel ‘De Heldensage’ nu hier!

de heldensage

Specificaties De heldensage

Auteur: Jeffrey Alan Love | Vertaald door Jesse Goossens | Uitgever: Lemniscaat | Hardcover | 32 pagina’s| Oktober 2019 | 4 – 8 jaar | Meer informatie vind je hier

De Bijzondere duif is ook een aanrader van uitgeverij Lemniscaat

Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.