Met Kakdonis en Gekke Goden naar de Onderwereld

Kakdonis heeft een fout gemaakt en om die recht te zetten gaat hij met zijn league of Gekke Goden naar de Onderwereld. De Onderwereld is de plek waar alle overledenen heen gaan. Dus dat moet je het wel heel erg bont hebben gemaakt. Lees meer over het humoristische Gekke Goden en de Reis naar de Onderwereld.

Gekke Goden en de Reis naar de Onderwereld
Gekke Goden en de Reis naar de Onderwereld

Van PastaZeus naar Zeusje

Kakdonis heeft het dan ook bont gemaakt. Vriend en vijand zijn het daarover eens. Het zit zo. Als je vader jarig is dan geef je hem een cadeautje. Er zijn natuurlijk van die mannen die alles al hebben. Maar als je vader Zeus is en de oppergod is dan heeft hij werkelijk alles al. Maar dan ook echt alles. Toch weet Kakdonis’ broer en tevens meest geliefde zoon van zijn vader, Adonis zijn vader ieder jaar weer te verrassen.

Tja, als je dan zelf niet veel verder komt dan een PastaZeus (een Zeus van macaroni en penne) dan weet je dat je je vader teleurstelt. Dat is ook wat er in het mysterieuze briefje in de toga van Kakdonis staat: Vergeet PastaZeus en lees dit gedicht voor. Kakdonis doet dat en prompt verandert hij zijn vader in een peuter. Dat is een geintje van Hades. Hades is de god van de Onderwereld en de oom van Kakdonis.

Gekke Goden en de Reis naar de Onderwereld

Maar toch: een driejarige in het lijf van een volwassen God. Toch is Zeusje wel gezellig. Er worden spelletjes gedaan en leuk gespeeld. Het is alleen jammer dat Zeusje nog niet doorslaapt en ook niet zindelijk is.

david slavin

Kakdonis en zijn gekke goden naar de onderwereld

Moeder Freya, de Noordse Godin, is het zat. Kakdonis mag het oplossen en samen met zijn vrienden, de andere gekke goden gaat hij naar Hades, de God van de Onderwereld. Kakdonis krijgt alleen wel zijn broer Adonis mee en twee van zijn vechtgrage vrienden en meester Dodipus. Zo gaan ze op reis. Ze overwinnen vele hindernissen door diplomatiek en sluw spel. Dat loopt overigens vaak bijna slecht af vanwege Adonis die maar één taal kent: die van zijn spierballen. En toch komen ze een heel eind. Tot ze bij de Onderwereld aankomen en Kakdonis alles wat hij weet in moet zetten om Hades te overtuigen van zijn gelijk. En of het dan lukt….?

Odyssee voor kinderen

David Slavin heeft met Gekke Goden en de Reis naar de Onderwereld een nieuw avontuur geschreven over Kadonis en zijn vrienden. Het is duidelijk gebaseerd op de Odyssee van Homerus, maar dan geschikt gemaakt voor kinderen. Krijgen de kinderen die klassieker ook in behapbare brokjes aangereikt. Het is erg humoristisch in het taalgebruik. Moeder Freya laat nog weleens wat Noorse woorden en gewoonten zien. De Gekke Goden zelf hebben allemaal hun eigenaardigheden die voor kinderen humoristisch zijn. Gassus laat te pas en te onpas winden en Ieniemieniemus is zo klein dat iedere keer als hij iets zegt het lettertype ook kleiner is.

adam jb lane

Nu we het toch hebben over de beeldtaal in Gekke Goden en de Reis naar de Onderwereld kunnen de illustraties van Adam J.B. Lane niet achterblijven. Met een Meander om de hoofdstukaanduiding en op cartooneske wijze voegt hij grapjes toe en verduidelijkt hij. Want hoe ziet een Cycloops eruit of een driekoppige hond? Ook kaarten die Lane aan de binnenzijde van de kaft heeft getekend geven een beeld van hoe de reis verloopt. Ja, het verhaal is fictief, maar je wil je er wel een beeld van kunnen vormen. Het is namelijk wel echt een verhaal. Zoals gezegd is dit verhaal gebasseerd op de Odyssee, dat haal je er wel uit, maar er zit ook een klein beetje moraal in die een oppepper is voor iedere nerd of buitenbeentje.

Gekke Goden en de Reis naar de Onderwereld

Gekke Goden en de Reis naar de Onderwereld is een humoristisch leesboek met veel tekeningen over Kakdonis en zijn vrienden.

Specificaties: Gekke Goden en de Reis naar de Onderwereld

Gekke Goden en de Reis naar de Onderwereld

Schrijver: David Slavin | Illustator: Adam J. B. Lane | Serie: Gekke Goden |Uitgeverij: Luitigh- Sijthoff | Jaar van Uitgave: 2020 | 9789024590889 | Kijk hier voor meer informatie

Tanja
Delen is enorm lief

Mijn naam is Tanja en ik ben het levende bewijs dat historici niet stoffig zijn. Ik houd van lezen, koken en theater en daar geniet ik het liefst van met mijn man en twee dochters van vijf en zeven jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.